Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Μέτρα και δράσεις της Νομαρχίας Πειραιά για τη διασφάλιση των πολλαπλών ωφελειών του τουρισμού


Με στόχο ο ευρύτερος Πειραιάς και τα νησιά του να κερδίσουν το δύσκολο στοίχημα της φετινής τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη μαζική συμμετοχή των εκπροσώπων των Δήμων και των φορέων ξενοδόχων, ενοικιαζομένων Δωματίων, καταστηματαρχών και γενικά επαγγελματιών του κλάδου, η ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε η Νομαρχία Πειραιά για τον τουρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ομαδική έκθεση νέων δημιουργών και αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στο Λαογραφικό


Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Αίγινας

26 Μαϊου – 3 Ιουνίου 2009

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Αίγινας παρουσιάζει την ομαδική έκθεση νέων δημιουργών και αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με τίτλο Πολησημεία.

Έντεκα καλλιτέχνες – παιδιά της πόλης στέκονται και αφουγκράζονται τον παλμό της καθημερινότητας τους και την ερμηνεύουν εικαστικά, ο καθένας με το προσωπικό του ιδίωμα. Έντεκα διαφορετικές ματιές σ'αυτό που υπάρχει δίπλα μας και άλλοτε το βλέπουμε, άλλοτε το προσπερνούμε. Σ'αυτό που κάποτε μας πληγώνει και κάποτε μας λυτρώνει. Σ'αυτό που τη μια στιγμή αγαπάμε και την άλλη μισούμε. Στην πραγματικότητα μας.

Γωνιές, στενά και μεγάλοι δρόμοι, κτίρια παλιά και σύγχρονα, αυτοκίνητα, αγχος, βιασύνη, κίνηση και ακινησία, μετανάστες και άστεγοι, νεολαία και αφύπνιση, ανωνυμία, αποξένωση , μοναχικότητα και ανάγκη επικοινωνίας, υπερκαταναλωτισμός και ανέχεια, ερωτισμός και αναζήτηση, μια ασύλληπτη πολυμορφία γεμάτη αντιθέσεις.

Στην έκθεση Πολησημεία, με έργα που συνδυάζουν τη ζωγραφική με τη μικτή τεχνική, το κολλάζ, τη φωτογραφία και τις κατασκευές, συμμέτέχουν οι καλλιτέχνες: Παναγιώτης Βασιλάτος, Νάντια Βλαχοπούλου, Ρένος Εφεσόπουλος, Δανάη Κοκκίνου, Ευδοκία Κύρκου, Παντελής Κωνσταντίνου, Σπύρος Μαντζαβίνος, Δέσποινα Νισυρίου, Απόστολος Πλαχούρης, Μαρία Ρουσιώτη και Μαίρη Σάββα.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ Σπύρου Ρόδη 16, Αίγινα

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 22970 – 26401, 6947 – 842698
Διάρκεια έκθεσης: 26 Μαϊου – 3 Ιουνίου 2009

Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 π.μ – 2:οο μ.μ και 6:30 μ.μ – 9:30 μ.μ

Στα Επίσημα Εγκαίνια, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Μαϊου, στις 19:00, θα παραβρεθούν και όλοι οι καλλιτέχνες.