Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Επιτυχημένη 1η εθελοντική αιμοδοσία για το 2011

Πολύ επιτυχημένη ήταν η 1η εθελοντική αιμοδοσία για το 2011 που οργάνωσε ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με το Δρακοπούλειο Κέντρο Αιμοδοσίας αφού συγκεντρώθηκαν 140 φιάλες αίματος .  Αξίζουν τα πιό θερμά συγχαρητήρια  στούς συνειδητοποιημένους συμπατριώτες μας που έσπευσαν να δώσουν αίμα που την κατάλληλο στιγμή θα αποδειχθεί σωτήριο για κάποιο συμπατριώτη μας που θα βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση της υγείας του . 
Ο Δήμος δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του σχετικό Δελτίο τύπου που ακολουθεί 


ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αίγινα 28/2/2011
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ της 25ης & 26ης Φεβρουαρίου 2011

Ο Δήμος μας αισθάνεται βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τούς εθελοντές αιμοδότες του νησιού μας που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά του έσπευσαν να δώσουν αίμα για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας αίματος που διατηρεί πολλά χρόνια τώρα σε συνεργασία με το Δρακοπούλειο Κέντρο Αιμοδοσίας.
Η πράξη τους σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ατομικότητα και τον εγωισμό , αποδεικνύει οτι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι συμπατριώτες μας που ανιδιοτελώς προσφέρουν στο κοινό σύνολο και μάλιστα κάτι πολύτιμο που δεν αγοράζεται όπως είναι το αίμα.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου - Πρεσβευτής η Αίγινα με τα Σχολεία της

 Αντιγραφή από το site   http://www.saferinternet.gr/.
Για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011, περισσότεροι από 160 φορείς σε 36 νομούς της Ελλάδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δράσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.  Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Ήπειρο μέχρι τα Δωδεκάνησα, σχολεία όλων των βαθμίδων, εκπαιδευτικοί, δήμοι, κέντρα νεότητας, μουσεία, βιβλιοθήκες, επιμελητήρια, πανεπιστήμια, εταιρίες και ιδιώτες πολλαπλασίασαν τα μηνύματά μας και έδρασαν ως πρεσβευτές μας με ομιλίες, εργαστήρια, online παρουσιάσεις, ειδικά newsletters, θεατρικά δρώμενα, blogs, διαγωνισμούς, έργα ζωγραφικής, πόστερ. Τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Παρακάτω παραθέτουμε ανά νομό και αλφαβητικά τους φορείς που δραστηριοποιήθηκαν.
 ακολουθεί ο σχετικός κατάλογος  όπου υπάρχει η αναφορά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Σχολεία της Αίγινας.
........................................................

Δήμος Αίγινας
Σειρά από ομιλίες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στο Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ, με σύνθημα «Πριν δημοσιεύσεις σκέψου». Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν στους μαθητές οι κίνδυνοι που μπορεί να προέρχονται από τη μη ορθή χρήση του Διαδικτύου. Στους μαθητές μοιράστηκε συνοπτικός οδηγός για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Παραθέτουμε και τιο σχετικό Δελτίο Τύπου από την ιστοσελίδα του Δήμου Αίγινας για την ανναγελία της εκδήλωσης

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Υπεγράφει η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Κατασκευή κεντρικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και κεντρικής δεξαμενής Νήσου Αίγινας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/2/2011
  Καρύδης Δημήτρης Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Nησιών – ΠΑΣΟΚ

Υπεγράφη τελικά – έστω και με καθυστέρηση – από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ.Λιακόπουλο η Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο της Αίγινας για το έργο  «Κατασκευή κεντρικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και κεντρικής δεξαμενής Νήσου Αίγινας» ύψους 6,4 εκατομμυρίωω ευρώ.
Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ Δ.Καρύδης είχε καταθέσει, πρίν απ λίγο καιρό, ερώτηση στη Βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς κ.Γ.Ραγκούση και κ.Μ.Χρυσοχοϊδη με την οποία ζητούσε να μάθει τους λόγους που εδώ και ένα χρόνο, παρ΄ότι είχε ανακοινωθεί από την τότε Υπουργό Κα Λ.Κατσέλη, η ένταξη του παραπάνω έργου στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, δεν είχε υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση από την τότε Περιφέρεια Αττικής και νυν Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Τώρα ο δρόμος είναι ανοικτός για την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, έτσι ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η ενεργοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας και η επιλογή του αναδόχου για την εκτέλεση του έργου, το οποίο είναι αναγκαίο και απαραίτητο για την επίλυση ενός από τα βασικότερα προβλήματα της Αίγινας όπως είναι η ανακατασκευή και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης του νησιού.

Εκδήλωση από την ΑΙΓΙΝΑΙΑ - Παρουσίαση έργου Αιγινητών ποιητών

Μιά πολύ ενδιαφέρουσα  εκδήλωση οργανώνει η επιτροπή της Αιγιναίας με την παρουσίαση του ποιητικού έργου δύο συμπατριωτών μας ποιητών .  ακολουθεί η πρόσκληση 
---
Η Συντακτική Επιτροπή της Αιγιναίας, σας προσκαλεί  τη Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 8.00μ.μ. σε λογοτεχνική εκδήλωση που διοργανώνει το περιοδικό μας, στην Αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας.
Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια συμπλήρωσης 10ετίας της κυκλοφορίας του περιοδικού.
Θα γίνει  παρουσίαση του ποιητικού έργου  των συμπατριωτών μας, Σώζου Μπέση και Κώστα Νησιώτη.
Αναφορά στο έργο των δύο ποιητών θα κάνει ο φιλόλογος Δημήτρης Νικολόπουλος και θα διαβάσουν ποιήματά τους οι ηθοποιοί, Γιολέν Μαρμαρά και Ανέστης Κορνέζος. 

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Φεβρουαριος 2001 - 10 χρόνια πρίν

 Θα δημοσιεύουμε φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο μας  που έχουν  ληφθεί   10 χρόνια  πρίν δηλαδή το  Φεβρουάριο του 2001   Μετά από την παρέλευση  της δεκαετίας οι φωτογραφίες αυτές έχουν την αξία τους .  
Αρχίζουμε  με κάποιες φωτογραφίες από την υποδοχή  τον Φεβρουάριο του 2001 του  νέου Μητροπολίτη  Υδρας  Σπετσών Αιγίνης κ. Εφραίμ Στενάκη που μόλις είχε αναλάβει τα νέα του καθήκοντα και έγινε πανυγυρικά  δεκτός στην Αίγινα . Τον υποδέχεται ο τότε Δήμαρχος Τρύφων Γκότσης   και στη συνέχεια σχηματίζεται πομπή στην παραλιακή οδό με την Φιλαρμονική μπροστά .


Το καλωσόρισμα του νέου Μητροπολίτη στο λιμάνι Αίγινας  από τον τότε Δήμαρχο Αίγινας Τρύφωνα Γκότση

Η Δημοτική Φιλαρμονική Αίγινας συμμετέχει στην υποδοχή
ακολουθούν 4 ακόμα φωτογραφίες από την ημέρα υποδοχής

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Eρώτηση του Βουλευτή Δημήτρη Καρύδη σχετικά με την καθυστέρηση στην Εκτέλεση του Έργου Ύδρευσης της Αίγινας

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Βουλευτή της περιφερείας μας Δημήτρη Καρύδη 


Eρώτηση προς τους Υπουργούς, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ.κ. Γ. Ραγκούση και Μ. Χρυσοχοϊδη, κατέθεσε την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011, στη Βουλή, ο βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, με θέμα την καθυστέρηση στην Εκτέλεση του Έργου Ύδρευσης της Αίγινας  που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής.


Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε ερώτηση που κατέθεσα στο τέλος του 2009 (Α.Π. 2658/15.12.2009), σχετικά με το ως άνω θέμα, η Υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα. Λούκα Κατσέλη, με την από 9 Φεβρουαρίου 2010 απάντηση της, με διαβεβαίωνε ότι το έργο «Κατασκευή κεντρικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και κεντρικής δεξαμενής» προϋπολογισμού 6,4 εκατομμυρίων ευρώ.  «έχει ήδη αξιολογηθεί θετικά» και «βρίσκεται στη διαδικασία ένταξης στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013»

Ένα χρόνο μετά δεν έχουν υπογραφεί, ούτε η απόφαση ένταξης του έργου στο ΠΕΠ, ούτε και η προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον Δήμο Αίγινας και την Περιφέρεια η οποία, όπως προβλέπεται από τον τεχνικό φάκελο του έργου, έχει αναλάβει την ευθύνη δημοπράτησης και επίβλεψης του έργου. 

Η Δημοτική αρχή, οι φορείς και οι κάτοικοι του νησιού αγωνιούν για την τύχη του έργου, διότι γνωρίζουν ότι είναι η μοναδική ευκαιρία για να κατασκευασθεί ένα τόσο σημαντικό έργο υποδομής και να δοθεί μια αξιόπιστη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δίκτυο ύδρευσης του νησιού.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Προαγγελία της Ανοιξης

Γραφείο εθελοντισμού ιδρύει ο Δήμος Αίγινας

Δημοσιεύτηκε σήμερα στην επίσημη  ιστοσελίδα του Δήμου Αίγινας ανακοίνωση για την ίδρυση Γραφείου εθελοντισμού που θα συντονίζει τούς εθελοντές του νησιού, κατοίκους αλλά και φίλους της Αίγινας. Μιά πολύ ωραία κίνηση που μπορεί να προσφέρει πολλά . Βέβαια ο συντονισμός πολλών ανθρώπων , διαφορετικών ηλικιών  και διαφορετικής αντίληψης  στο τι είναι ο  εθελοντισμός ή μάλλον στο τι δεν είναι ο εθελοντισμός , δεν είναι εύκολος , η σκέψη όμως  η επιθυμία υλοποίησης και ο ενθουσιαιασμός για την άμεση εφαρμογή της ιδέας σε οργανωμένη ενιαία βάση είναι μια καλή αρχή .
Χαιρετίζουμε λοιπόν τους Aeginistas  ( κατά  το athenistas ) και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!! 
παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση
-----------------------------------------------------
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συμπολίτες και συμπολίτισσες
«Θα εμπνεύσουμε και θα ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον εθελοντισμό και
τη συμμετοχή.»
Ακριβώς αυτά τα λόγια ακούστηκαν στην κεντρική προεκλογική μου ομιλία.
Και αυτή ακριβώς είναι η δηλωμένη πεποίθηση μου. Πως οι πολιτικές διοικήσεις
οφείλουν να εμπνέουν και να θέτουν ως προτεραιότητα την υποστήριξη και την
τόνωση αυτού του πολύ σπουδαίου δημοκρατικού κινήματος, του εθελοντισμού.
Ειδικά στις μέρες μας, που το περιβάλλον είναι θολό και ιδιαίτερα απαιτητικό, στις
μέρες μας που θλιβερά δεδομένα μας έχουν φέρει αντιμέτωπους με τον φόβο και την
ανασφάλεια, που η κρίση επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας, μόνο η ενεργή
συμμετοχή και η αλληλεγγύη των πολιτών μπορεί να δώσει ελπίδα και να αποτελέσει
μια αισιόδοξη προοπτική.
Οι ενεργοί πολίτες είναι οι πολίτες που θέτουν το εμείς πάνω από το εγώ, την κοινή
επιδίωξη, πέρα από την ιδιοτέλεια και το στενό ατομικό συμφέρον. Και αυτούς τους
πολίτες τους έχει ανάγκη η σημερινή πολιτεία, τους έχει ανάγκη η κοινωνία μας,
περισσότερο από ποτέ.
Ο εθελοντισμός είναι πρόοδος, είναι πολιτισμός, είναι έκφραση, είναι τρόπος ζωής.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Σύγχρονοι TV ήρωες και θλιβερές διαπιστώσεις

( Απο  σημερινή  δημοσίευση στο facebook )
Επεσα τώρα μόλις πάνω στο κανάλι που μεταδίδει  την υποδοχή του σύγχρονου μεγάλου ήρωα που επιστρέφει δαφνοστεφανωμένος  στον τόπο καταγωγής του .
 Ετσι κατάντησε η Ελλάδα μας συμπατριώτες , Τέτοια φαινόμενα ομαδικής παράνοιας και άρνησης της πραγματικότητας  . Κάπιοα παλιά εποχή γκρεμίζαμε τα τείχη της πόλης για να περάσουν οι Ολυμπιονίκες . Τώρα ρίχνουμε τα τείχη της αξιοπρέπιάς μας ώς λαού για να περάσουν κάποιοι που ενώ θα έπρεπε να είναι αντικείμενο εργασίας ειδικών επιστημόνων ( σκεφτείτε λίγο , άραγε ποίος είναι ο  λόγος ενας άνθρωπος να δέχεται οικειοθελώς να  φυλακίζεται για 4 μήνες σε ενα χώρο με κλειστές πόρτες ολόγυρα και συντροφιά μερικούς άλλους βαρεμένους ενώ οι προσωπικές του στιγμές μεταδίδονται - ευτυχώς μένει και ενα σημείο απροσπέλαστο από τις κάμερες- βορά της αδυσώπητης περιέργειας των ανθρώπων που έχουν παραχωρήσει την ζωή στους  δασκάλους της συγχρονης εθνικής σαχλαμάρας . Τώρα λένε  ότι είναι ένα είδος σύγχρονου προτύπου  ...αλλοίμονο αν είναι έτσι  ,  μάλλον εννοούν πώς μπορείς να βγάλεις εύκολα πολλά  λεφτά καθισμένος σε εναν καναπέ και λέγοντας ανοησίες από το πρωι μέχρι το βράδυ . οκ  δεν αντέχεται 'αλλο . αλλάζω σταθμό και σας καλώ να κάνετε τό ίδιο . Αλλωστε  όλα για την καταραμένη τηλεθέαση δεν γίνονται  ? 

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ανοικτό Σπορείο και ελπίδα

κλίκ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος
Πραγματοποιήθηκε χθές στο προαύλιο του Πύργου Μαρκέλλου  η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια έκδήλωση της σποράς ( ανοικτό σπορείο )  που οργανώνει η δραστήρια  τοπική ομάδα του Πέλιτι που κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για διατήρηση των τοπικών μη μεταλλαγμένων ποικιλιών
Μεγάλη  η συμμετοχή  μεγάλος ενθουσιασμός  και το κυριώτερο . πολλά -  πολλά παιδιά που με την καθοδήγηση  των εθελοντών του Πέλιτι  είχαν αναλάβει σαν σε παιχνίδι να φυτέψουν όσους  περισσότερους σπόρους μπορούσαν .   Πράγματι είναι συγκινητικό και ταυτόχρονα πηγή μεγάλης αισιοδοξίας  να διαπιστώνεις ότι  υπάρχει ελπίδα να συνειδητοποιήσουμε κάποια στιγμή , αρχίζοντας κυρίως  από τίς νέες γενιές ότι δεν πάει άλλο . οτι  έχουμε ξεπεράσει τα όρια κακοποίησης της φύσης και ήδη υφιστάμεθα τις συνέπειες ακόμα και αν δεν θέλουμε , με την χρόνια μυωπία που μας έχει επιβληθεί , να το καταλάβουμε . Τα περισσότερα από τα " αθώα"  τρόφιμα που καταναλώνουμε είναι  αποτελέσματα χημείας και απληστίας , τα φρούτα , τα δημητριακά , το κρέας , τα ψάρια των ιχθυοτροφείων ... από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει . Ψεκάζουμε τους ουρανούς με δηλητήριο , ψεκάζουμε τα τρόφιμα με δηλητήριο , εξοντώσαμε τις μέλισσες  και οτι πετάει και περπατάει . καί όλα αυτά γιατί ? Για να κερδίσουν περισσότερα οι εταιρείες . λές και οι μετοχοί τους θα εξασφαλίσουν  έτσι την αθανασία ....
Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στην ομάδα του Πέλιτι !!
Καί μή ξεχνάμε οτι  τό διατροφικό τέρας που ονομάζεται   Codex Alimentarious   είναι πρό των πυλών της Ευρώπης .

Ο πρέσβης της Μολδαβίας στην Αίγινα

Διήμερη  επίσκεψη πραγματοποίησε ο νέος πρέσβησ της Μολδαβίας στην Αίγινα κ. Mihai Balan   στην Αίγινα . Αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου  και φωτο  που  δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Αίγινας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                       Αίγινα  14/2/ 2011
Επίσκεψη   του Πρέσβη της Μολδαβίας κ. Mihai Balan στήν Αίγινα πραγματοποιήθηκε την 12η και 13η Φεβροαρίου 2011.   Τον Μολδαβό επίσημο συνόδευαν μέλη της Πρεσβείας της Μολδαβίας στην Ελλάδα και ο εκπρόσωπος του συνδέσμου Ελληνο- Μολδαβικής Φιλίας κ. Γεράσιμος Μπουγάς .
Την ξενάγηση  στο νησί είχε αναλάβει ο κ. Γιώργος Καλοκέντης  υπεύθυνος του Γραφείου Δημοσίων και Διεθνών σχέσεων του Δήμου.
Πραματοποιήθηκαν επισκέψεις στην Ι. Μ. Αγίου Νεκταρίου, Ναό Αφαίας , Αγία Μαρίνα , Μουσείο και Αρχαιολογικός χώρος Δελφινίου Απόλλωνα (κολώνα) , πόλη Αίγινας  κλπ .
Στίς   12/2/2011 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο Αίγινας και συνάντηση με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Θεοδόσιο Σακκιώτη  . Η συνάντηση έγινε σε πολύ  φιλικό κλίμα  και ανταλλάγησαν δώρα . Ο κ. Δήμαρχος δώρησε στον ξένο επίσημο το βιβλίο της Σ. Σφυρόερα “ Αίγινα η πρώτη Πρωτεύουσα της Νεώτερης Ελλάδος” και αναφέρθηκε στην μακραίωνη ιστορική πορεία του νησιού μας αλλά και τις προοπτικές και προκλήσεις της σύγχρονης  εποχής .
Τόνισε οτι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός  και κατά συνέπεια οι επαφές και η διατήρηση σχέσεων Φιλίας και συνεργασίας   με τους εκπροσώπους όλων των κρατών είναι στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας .

Υμνος στον Ερωτα

Με την ευκαιρία της ημέρας και για να μή ξεχνάμε ότι  ο Ερωτας είχε την τιμητική του από τούς πολύ αρχαίους χρόνους στην χώρα μας  , με θαυμάσια αποσπάσματα από ποιητές , συγγραφείς , σύγχρονους και νέους . Το κείμενο είνια από τα παλαιότερα σωζώμενα Ελληνικά κείμενα αφού αγγίζουν τα όρια της ιστορίας μας . Προκαλεί πράγματι συγκνηση η ανάγνωση του αρχαίου κειμένου .   και βέβαια υπάρχει η σύγχρονη μετάφραση . 

Ύμνος του Έρωτος ( από τούς Ορφικούς ΄Υμνους )

Κικλήσκω μέγαν αγνόν εράσμιον ηδύν Ερωτα
τοξαλκή πτερόεντα πυρίδρομον εύδρομον ορμήι
συμπαίζοντα θεοίς ηδέ θνητοίς ανθρώποις
ευπάλαμον διφυή πάντων κληίδας έχοντα
αιθέρος ουρανίου πόντου χθονός ηδ' όσα θνητοίς
πνεύματα παντογένεθλα θεά βόσκει χλοόκαρπος
ηδ' όσα Τάρταρος ευρύς έχει πόντος θ' αλίδουπος
μονος γαρ τούτων πάντων οίηκα κρατύνεις
αλλά μάκαρ καθαραίς γνώμαις μύσταισι συνέρχου
φαύλους δ' εκτοπίους θ' ορμάς από τώνδ' απόπεμπε.

Μετάφραση:

Επικαλούμαι τον μεγάλο,αγνό,εράσμιο,γλυκύ 'Ερωτα,
τον εύτοξον,τον φτερωτόν,τον πυρίδρομο,τον ταχύ σε ορμή,
που παίζει με τους θεούς και τους θνητούς ανθρώπους,
τον επιδέξιο,τον δίφυλο,των πάντων που κατέχει τα κλειδιά,
του ουρανίου αιθέρος,της θάλασσας,της γης,κι όσες πνοές
στους θνητούς πανταγόνες τρέφει η χλοόκαρπη θεά,
κι όσες ο ετρύχωρος Τάρταρος έχει κι ο θαλασσόγδουπος πόντος,
γιατί μόνον εσύ κρατάς το πηδάλιον όλων αυτών ΄
αλλά, μακάριε, με καθαρές διαθέσεις συνδέσου με τους μύστες,
κι απόδιωχνε απ'αυτούς τις φαύλες κι αλλόκοτες ορμές.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Με αφορμή  εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας αφιερωμένης στην ασφαλή πλοήγηση στον  αγνωστο και εν πολλοίς αχαρτογράφητο ωκεανό του internet  ο Δήμος του νησιού μας είχε την πρωτοβουλία να οργανώσει μιά συνάντηση ενημέρωσης με τούς Μαθητές του Τεχνικού και  Γενικού Λυκείου και να μοιράσει στούς μαθητές ενημερωτικό έντυπο . . Την ενημέρωση είχαν αναλάβει  ο Νίκος Οικονόμου ειδικός στα θέματα πληροφορικής και Δημ. Σύμβουλος και ο Νεκτάριος Κουκούλης , Αντιδήμαρχος  του Δήμου . Στην εκδήλωση που έγινε στο Γενικό Λύκειο  βρέθηκε και ο Δήμαρχος Σάκης Σακκιώτης  που μίλησε στούς μαθητές για την ανάγκη προστασίας τους από τούς κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Διάκριση για την Βάσω Χαμαλέλη

Tην Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα  "Αντώνης Τρίτσης" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων έγινε η απονομή βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες στον 29ο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Ανάμεσα σε αυτούς, η Βάσω Χαμαλέλη, η οποία τιμήθηκε με έπαινο για το διήγημά της "Το Ζεϊμπέκικο του Φλεβάρη" και με Γ' βραβείο για το παραμύθι της "Τα Σκουλαρίκια της Βασίλισσας".

H  Βάσω Χαμαλέλη είνια διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου  Μεσαγρού - Αγίας Μαρίνας Αίγινας και έχει διακριθεί πολλές φορές για το  εκπαιδευτικό της έργο αλλά και για την συγγραφική της δραστηριότητα  . Θερμά συγχαρητήρια στην δραστήρια εκπαιδευτικό του νησιού μας.