Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο Δήμος Αίγινας οργανώνει την 41η Εθελοντική αιμοδοσία

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Δρακοπούλειο Κέντρο Αιμοδοσίας την 41η Εθελοντική Αιμοδοσία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας. Χρόνο με το χρόνο οι ανάγκες του Δήμου μας σε αίμα αυξάνονται. Το αίμα που διαθέτουμε για τους συμπατριώτες μας είναι πολύ περισσότερο από αυτό που συγκεντρώνουμε κάθε φορά. Όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη από τη δική μας εθελοντική προσφορά, για να μπορέσουν να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή. Γι' αυτό, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης και αγάπης, ένα πολύτιμο δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπό μας. Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ να συμμετέχετε! ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ ΩΡΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ: 12:00 -16:00μ.μ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ : 8:30π.μ-13:00μ.μ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ κ. ΠΗΓΙΑΔΙΤΗ ΑΡΕΤΗ, ΤΗΛ: 22973-20013 / 22970-26401

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Απολογισμός έργου Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Αίγινας

Δημοσιεύουμε απολογισμό που μας έστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Πέτρος Πετρίτης π. Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Αίγινας
----------------------------------------------------------
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
Είχα την τιμή να προεδρεύω για δύο χρόνια (Ιανουάριος 2011 – Ιανουάριος 2013) της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Αίγινας. Μίας επιτροπής η οποία έχει να επιδείξει σημαντικό έργο τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο υλοποίησης μιας δυναμικής στρατηγικής επικοινωνίας και προβολής του νησιού μας.
Επιχειρώντας έναν απολογισμό, θεωρώ σημαντικό να αναφερθώ στα καίρια σημεία της διετούς αυτής πορείας την οποία στήριξε σθεναρά μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, αποτελούμενη από μέλη της επιτροπής και εθελοντές, οι οποίοι συστηματικά και αθόρυβα συνέβαλαν στην ενδυνάμωση και προώθηση της τουριστικής εμπειρίας που μπορεί να έχει ο επισκέπτης στην Αίγινα.
Κατ’ αρχάς, η όλη προσπάθεια επιχειρήθηκε κάτω από δυσμενείς συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής φύσεως όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τη χώρα συνολικά. Οι παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά τον τουρισμό – ειδικότερα στην Αίγινα- είναι οι  εξής:

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Eκδήλωση υποστήριξης του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                           ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ



Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και ο Δήμος Αίγινας,
σε συνεργασία με το ΕΚΠΑΖ και τη Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής
σας προσκαλούν
σε εκδήλωση υποστήριξης
του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων
που θα πραγματοποιηθεί
στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ
(Ακτή Μιαούλη 10, Πειραιάς)
τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00 μ.μ.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων                                   Ο Δήμαρχος Αίγινας

Δημήτριος Κατσικάρης                                            Θεοδόσιος Σακκιώτης

Δέκα συνήθειες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Δέκα συνήθειες που βλάπτουν και εκφυλίζουν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Κι όμως, είναι απλά καθημερινές συνήθειες που κάνουν την μεγάλη ζημιά στον εγκέφαλό μας και μας στερούν από το να γίνουμε Αϊνστάιν.
1. Απουσία πρωινού γεύματος Πέφτει το ζάχαρο στο αίμα και αυτό συνεπάγεται ελλιπή παροχή ενέργειας στον εγκέφαλο άρα και σταδιακή εκφύλισή του.
2. Κάπνισμα Οδηγεί σε Αλτζχάιμερ και συρρικνώνει τον εγκέφαλο
3. Υψηλό ζάχαρο Διαταράσει την απορρόφηση των πρωτεϊνών και επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου
4. Εκνευρισμός σκληραίνει τις αρτηρίες στον εγκέφαλο και τον αποδυναμώνει
5. Έλλειψη ερεθισμάτων Η σκέψη είναι η προπόνηση του εγκεφάλου, χωρίς αυτή επέρχεται σμίκρυνση
6. Ολιγολογία Ο διάλογος προάγει τις εγκεφαλικής λειτουργίες
7.Ατμοσφαιρική μόλυνση Το μυαλό απορροφά την μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου στον οργανισμό.Ο μολυσμένος αέρας μειώνει την παροχή οjυγόνου στον εγκέφαλο και τον εκφυλίζει
8. Ο ύπνος με καλυμμένο το κεφάλι Αυξάνει την συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα και μειώνει την εισροή οξυγόνου στον εγκέφαλο
 9. Επίμονη εργασία κατά την ασθένεια Μπορεί να προκαλέσει ακόμη και ζημιά στον εγκέφαλο αν εργαζόμαστε ή μελετάμε ενώ το σώμα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από ασθένεια.
10. Έλλειψη ύπνου Ο ύπνος επιτρέπει στον εγκέφαλο να ξεκουραστεί και η έλλειψή του οδηγεί σε νέκρωση εγκεφαλικών κυττάρων.
 ΠΗΓΗ :www.medisence.gr

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Gracias Grecia ! Ευχαριστούμε Ελλάδα - από Ισπανούς μαθητές




Ισπανοί μαθητές και οι καθηγητές τους στέλνουν  χαιρετισμό στην διαχρονική  Ελλάδα με ένα βίντεο Gracias Grecia Nuestra Herencia,  που στα 7 λεπτά διαρκείας του είναι μία ευγενική και ουσιαστική ευχαριστία  στην Ελλάδα για τα επιτεύγματά της και τη συμβολή της  στην δημιουργία του ευρωπαϊκού  πολιτισμού  ,  τη λογοτεχνία, τις τέχνες και τις επιστήμες.

"Η Ελλάδα είναι παρούσα σε πολλές πτυχές της καθημερινής μας ζωής», τονίζουν οι πρωταγωνιστές του βίντεο, θυμίζοντας σε ολο τον κόσμο ότι  η Ελλάδα έδωσε πολλά στον  κόσμο σε πολλούς τομείς του πολιτισμού στα οποία βασίστηκε   η Ευρώπη  για να δημιουργήσει το σύγχρονο δυτικό πολιτισμό.

Αυτό το μήνυμα έχει επίσης ως στόχο την υποστήριξη της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης  από την οποία οι Ισπανοί υποφέρουν επίσης.  

Συνάντηση για την διοργάνωση του καρναβαλιού της Αίγινας 2013


 Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας
 ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 8/2/2013

Πραγματοποιηθηκε την Παρασκευή 8/2/2013 στίς 2 μμ η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Αίγινας κ. Θεοδόση Σακκιώτη με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων με σκοπό να ανταλλαγούν γνώμες και απόψεις σχετικά με την διοργάνωση του εφετινού Αιγινήτικου καρναβαλιού .
Ο κ.Δήμαρχος στην εισήγησή του τόνισε την ανάγκη , ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής κρίσης , να δοθεί η ευκαιρία στούς κατοίκους και τούς επισκέπτες του νησιού μας να συμμετάσχουν στίς εκδηλώσεις του καρναβαλιού αντιδρώντας θετικά, με αισιοδοξία και χαμόγελο στα προβλήματα της καθημερινότητας πού όλοι βιώνουμε . Τέλος είπε οτι η εθελοντική συμμετοχή και προσφορά θα είναι το καθοριστικό σημείο για ακόμα μία επιτυχημένη διοργάνωση .

Οσοι Φορείς , Σύλλογοι , Ομάδες Δημοτών ή μαθητών ή μεμονωμένοι Δημότες επιθυμούν να συμμετάσχουν ή να προσφέρουν εθελοντική εργασία παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου ( ισόγειο Δημαρχείου ) η να τηλεφωνήσουν στο 2297320026 για να λάβουν σχετικές πληροφορίες Επίσης μπορούν να στείλουν e-mail στο dimos1828@gmail.com.

Κοπή πίτας Λαογραφικου


Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Σχετικά με την αναθεώρηση Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού

 Μας το έστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος Πέτρος Πετρίτης . Ευχαριστούμε
Πρέπει να εκφράσουμε συλλογικά, ως κοινωνία της Αίγινας, την έντονη ανησυχία μας σχετικά με την από 13 Δεκεμβρίου 2012 εξαγγελθείσα πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει (από 90 σε 70 τ. χλμ.) την ελάχιστη έκταση που πρέπει να έχει ένα νησί για να εγκαταστήσει «οργανωμένους υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων» στο, υπό αναθεώρηση, Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό. Να θυμίσω ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε έρθει προς συζήτηση το 2008 (επί Σουφλιά) και αποσύρθηκε κατόπιν έντονων αντιδράσεων.
Ως «οργανωμένος υποδοχέας τουριστικών δραστηριοτήτων» ορίζεται η περιοχή που αναπτύσσεται, σύμφωνα με τις ισχύουσες οικείες διατάξεις, προκειμένου να λειτουργήσει κατά κύρια χρήση ως χώρος ανάπτυξης δραστηριοτήτων τουρισμού, αναψυχής και παρόμοιων τουριστικών

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Κοπή πίτας του Συλλόγου " Ολβία πόλις"


από αριστερά,Νικος Τζίτζης,Πρόεδρος ΚΕΔΑ,Δέσποινα Σακκιώτου, Θεοδόσης Σακκιώτης Δήμαρχος Αίγινας, Volodymyr Shkurov Πρέσβης Ουκρανίας, Γιώργος Καλοκέντης Πρόεδρος "Ολβίας", κα Shkurov


                                                                              Αίγινα  28/1/2013
                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26/1/2013 η εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου  “ Ολβία Πόλις” στο χώρο Συλλόγου Γυναικών Αίγινας που ευγενώς παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτό.
Στην εκδήλωση εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ,  μελών και  φίλων , παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ,ο  Δήμαρχος Αίγινας . Θεοδόσης Σακκιώτης , ο πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Αίγινας κ. Νίκος Γιαννούλης,  ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Volodymyr  Shkurov , o 1os   Σύμβουλος της Ρώσικης Πρεσβείας  κ. Vladimir Maystrenko , οι Δημ. Σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Τζίτζης και Πέτρος Πετρίτης , ο πάτερ Νικόλαος Σαββόπουλος  Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αίγινας ,ο  Αντιπρόεδρος του Ελληνο ουκρανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γεράσιμος Μπουγάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κα Φλώρα  Αλυφαντή , ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Πειραιεί Αιγινητών κ. Βασίλης Λυκούρης , ο  Διευθυντής της Δημ. Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Απόστολος Κασελούρης,
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Καλοκέντης  παρουσίασε με την βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού τις κυριότερες από τις δραστηριότητες του Συλλόγου στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό κατά το έτος 2012 και συγκεκριμένα 

Παρουσίαση βιβλίου


Εκθεση "Agro Quality Festival "– Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά την παρουσίαση των πιστοποιημένων προϊόντων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά σε μια έκθεση
Το Agro Quality Festival – Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι, στον κεντρικότερο και πολυσύχναστο χώρο της Αθήνας, στις 17, 18 & 19 Μαΐου 2013.

Στόχος της επιτυχημένης διοργάνωσης, με επισκεψιμότητα που τα τρία προηγούμενα έτη ξεπέρασε  τους  40.000 επισκέπτες, είναι:
- η ενημέρωση των καταναλωτών για τα πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά
- η προώθηση της υγιεινής διατροφής και της ασφάλειας του καταναλωτή
- η προτροπή των καταναλωτών στην αγορά ελληνικών πιστοποιημένων προϊόντων προωθώντας την καλλιέργεια καταναλωτικής συνείδησης – Agroκουλτούρα
- η παρουσίαση των εταιριών πιστοποίησης και γεωργικών συμβούλων και του ρόλου τους στην ελληνική αγορά
- η ανάδειξη των προϋποθέσεων και των ελέγχων που οδηγούν στην παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΙΟΧΗΣ