Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΑΟΥ ΑΦΑΙΑΣ ΤΟ 2015

Την δέσμευση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ Κώστα Τασούλα για την επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Αφαίας στη Αίγινα κατά την νέα τουριστική περίοδο, διασφάλισε μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχε μαζί του, ο Εκπρόσωπος Τύπου και πρώην Βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων Δημήτρης Καρύδης.
Ο Δημήτρης Καρύδης ζήτησε από τον Υπουργό να παρασχεθεί η δυνατότητα έτσι ώστε η λειτουργία του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου της Αφαίας -που έως σήμερα δεν είναι επισκέψιμος μετά τις τέσσερις το μεσημέρι- να επιμηκυνθεί μέχρι τις οκτώ το βραδύ -όπως συμβαίνει ήδη και σε πολλούς ακόμα αρχαιολογικούς χώρους- προκειμένου να εξυπηρετούνται ακόμα περισσότεροι επισκέπτες. Το συγκεκριμένο αίτημα αποτελεί άλλωστε καθολική απαίτηση του Δήμου Αίγινας, όλων τον φορέων του νησιού και ιδιαίτερα των Τουριστικών και Επαγγελματικών Ενώσεων
Ο κ. Τασούλας, αποδεχόμενος την ανάγκη πολιτιστικής ,Τουριστικής και οικονομικής ενίσχυσης της Αίγινας ,διαβεβαίωσε τον Δημήτρη Καρύδη ότι την επόμενη περίοδο, με τη διασφάλιση των αναγκαίων προσλήψεων μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ,ο αρχαιολογικός χώρος της Αφαίας θα ενταχθεί σε εκείνους που δεν θα κλείνουν για το κοινό στις τέσσερις το μεσημέρι, αλλά θα συνεχίζει τη λειτουργία του, μέχρι τις οκτώ το βράδυ.
Ο Δημήτρης Καρύδης, έκανε για το θέμα την ακόλουθη δήλωση:
«Η διασφάλιση της δυνατότητας λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Αφαίας με διευρυμένο ωράριο, είναι χρέος της πολιτείας προς την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους.
Ο κ. Τασούλας, αντιμετωπίζοντας με αίσθημα ευθύνης αυτή την αναγκαιότητα, συμφώνησε να δοθεί η απαιτούμενη λύση και αυτό είναι μια καλή είδηση για την Αίγινα και συμβάλει ουσιαστικά στην πολιτιστική, τουριστική και οικονομική της ανάπτυξη».
πηγη   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ


Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ " ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ" ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΧΩΝ

A N A K O I Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Αίγινας «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» κατανοώντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί και θέλοντας να βοηθήσει με τον τρόπο αυτό τους συνανθρώπους μας, αποφάσισε την μείωση του κόστους των υπερήχων που πραγματοποιούνται στο Τμήμα Υπερήχων του Νοσοκομείου σε ποσοστό από 20% έως και 30%.

Ο Πρόεδρος του Δ. Σ.
Αρχιμ. π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ενημέρωση από Αντιπεριφέρεια νήσων - Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων


ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ 19 - 11 - 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον Σύλλογο Ατόμων με  Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά  και Νήσων. Κατά τη συνάντηση, ο Σύλλογος εξέθεσε τα προβλήματά των ατόμων  με σακχαρώδη διαβήτη, όπως είναι η πληρωμή των φαρμάκων τους που είναι  δυσβάστακτη, καθώς επίσης παρουσίασε τις δράσεις και το έργο του σχετικά με την  εκστρατεία ενημέρωσης που έχει αναλάβει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων τους συνεχάρη για την δράση τους και δήλωσε ότι η  νέα Περιφερειακή Αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακούφιση των ευπαθών  κοινωνικών ομάδων, γεγονός που το έχει αποδείξει έμπρακτα και ανάγλυφα με τον  δεκαπλασιασμό των κονδυλίων για την κοινωνική πρόνοια και μέριμνα. Επίσης  δήλωσε ότι αν και τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι κοντά στο κέντρο του Πειραιά,  στα θέματα διαβήτη η απόσταση που τα χωρίζει είναι μεγάλη. Η παρουσία του  Συλλόγου στα νησιά θα αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα στην ενημέρωση,  διάγνωση και πρόληψη των Νησιωτών του Αργοσαρωνικού.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Σε 20 διεθνείς εκθέσεις το 2015 ο ΕΟΤ

Σε 20 εκθέσεις στο εξωτερικό έχει προγραμματίσει να συμμετάσχει για το 2015 ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού .  Η Αίγινα και η περιφέρεια του Σαρωνικού θα έχουν κάποια άμεση συμμετοχή , έστω σε κάποιες από αυτές όπως για παράδειγμα η Ρουμανία για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού και  άλλες  ?   Ερώτημα το οποίο θα πρέπει να απαντηθεί σύντομα γιατι οι ημερομηνίες τρέχουν  από  :  Αντιπεριφέρεια Νήσων , Δήμος  Αίγινας και Επιτροπή Τουρισμού , Ξενοδόχοι και επιχειρηματίες . 

ακολουθεί η δημοσίευση  ΠΗΓΗ: http://www.tornosnews.gr/permalink/6802.html

Σε 20 διεθνείς εκθέσεις το 2015 ο ΕΟΤ

Την έγκριση συμμετοχής του ΕΟΤ σε  20 Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2015 αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού.
Επίσης, ενέκρινε τον  προϋπολογισμό  για την υλοποίηση του προγράμματος συμμετοχής του Οργανισμού στις 11 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2015 που ανέρχεται σε ποσό 2.980.296 ευρώ και αφορά στην κάλυψη δαπανών ενοικίασης εκθεσιακών χώρων, λειτουργικών δαπανών συμμετοχής στις εκθέσεις και κατασκευής περιπτέρων.
Δείτε σε ποιες εκθέσεις και πότε θα συμμετάσχει ο ΕΟΤ


ΑΓΓΛΙΑ
DESTINATIONS - THE HOLIDAY TRAVEL SHOW Μάντσεστερ, 15-18/1/2015
DESTINATIONS - THE HOLIDAY & TRAVEL SHOW Λονδίνο, 29/1-1/2/2015

ΔΑΝΙΑ
FERIE FOR ALLE Χέρνινγκ, 20-22/2/2015

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
ΜΑΤΚΑ Ελσίνκι, 15-18/1/2015

ΙΣΠΑΝΙΑ
FITUR Μαδρίτη, 28/1-1/2/2015