Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Γιορτή του φισιτικιού στην Αίγινα 2015 - Το πρόγραμμα

ΠΡΟΣΟΧΗ :  Λόγω των εκλογών το φεστιβάλ φιστικιού θα πραγματοποιηθεί στίς 24 - 27 Σεπτεμβρίου 2015 . Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων όπως θα διαμορφωθεί μετά την αλλαγή των ημερομηνιών θα δημοσιευθεί σύντομα από την διοργανώτρια Κ.Ε.Δ.Α Δήμου Αίγινας και θα το δημοσιεύσουμε με νεώτερη ανάρτηση


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ 2015Προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
20:00 ΑΙΘΟΥΣΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ: «Η περίπτωση Καποδίστρια», εγκαίνια εικαστικής έκθεσης. 25 καλλιτέχνες εμπνέονται από την ιστορία και την προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια. Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού. Διάρκεια έκθεσης από 29/08 έως 07/09.
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
19:30 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ (ΚΟΛΩΝΑ): «Σύγχρονοι Μύθοι». Εγκαίνια έκθεσης κεραμικής-γλυπτικής. Οι γλύπτριες Κλειώ Μακρή, Helen Mudie-Ιωαννίδου και Laure Gaudebert, εκθέτουν τα κεραμικά τους έργα εμπνευσμένα από το Μουσείο. Διάρκεια έκθεσης από 5 έως 30 Σεπτεμβρίου (ωράρια Μουσείου).
Οργανωτές: Αίγινα & Κεραμική (Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας ) ΕΦΑΔΥΑΤ (Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων).
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
21:00 ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΡΑΣ: «Αέναες Διαδρομές Φωτός», επ’ευκαιρία της ανακήρυξης από την UNESCO του 2015 ως παγκοσμίου έτους φωτός. Ομιλητές: Παναγιώτης Φιλντίσης, Αντιπρόεδρος ΕΕΦ, Στέλλα Χρυσουλάκη, Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων.

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

7Η ΓΙΟΡΤΗ ΦΙΣΙΤΙΚΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ 17-20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015Τ

Εκθεση " Τα βιβλία της Αίγινας"

ΠΗΓΗ odosaeginis.blogspot.gr

"Τα βιβλία της Αίγινας"

 
Είναι η τέταρτη φορά που οργανώνεται στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι",  η έκθεση για τα βιβλία που έχουν γραφτεί ή αναφέρονται στην Αίγινα. Η πρώτη τον Οκτώβριο του 2007, η δεύτερη το καλοκαίρι του 2008, η τρίτη το καλοκαίρι του 2011. 
   Μετά από τέσσερα χρόνια πολλοί νέοι τίτλοι έρχονται να προστεθούν  στην μοναδική  αυτή συλλογή βιβλίων  που σκοπό έχει να αναδείξει τη μεγάλη πνευματική παραγωγή που συνδέεται με την Αίγινα ή έχει συντελεστεί στο νησί εδώ και δεκαετίες.
  Συγγραφείς όπως ο Ν. Καζαντζάκης, Ο. Ελύτης, Σ. Μυριβήλης, Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος Ι.Καραγάτσης, Αγ. Τερζάκης,Ηλ. Βενέζης, Α.Καμύ, Β. Γούλφ, Γ. Σεφέρης, Κ. Καρακάσης, Μ. Δούκα,  Φ.Λαπατά, Π.Πρεβελάκης και πολλοί άλλοι που εμπνεύσθηκαν ή εργάστηκαν στην Αίγινα.
   Η  έκθεση δίνει τη δυνατότητα στο αναγνωστικό κοινό να ενημερωθεί για τις νέες εκδόσεις που αφορούν την Αίγινα. Τα βιβλία κατανέμονται σε κατηγορίες  όπως: Ιστορικά, Θεολογικά, Πεζογραφία, ποίηση, παιδική λογοτεχνία, Λευκώματα, Τουριστικοί Οδηγοί, εργασίες σχολικών ομάδων.
    Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τη Δευτέρα 17 Αυγούστου και λειτουργεί καθημερινά από τις 19.00 έως  τις 21.00 μ. μ. στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.




Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Δελτίο τύπου του Δήμου Αίγινας για τούς ελέγχους και τις δημοσιεύσεις

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΙΓΙΝΑ                                10/8/2015
Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης σε συνέντευξή του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πριν από λίγες ημέρες εξέφρασε τον προβληματισμό του για μια σειρά τελευταίων γεγονότων που εμπεριέχουν στοιχεία επιλεκτικής στοχοποίησης και ενοχοποίησης της Αίγινας .
Οι ενέργειες αυτές χαρακτηρίστηκαν ( και όχι μόνο εκ μέρους του Δήμου ) από επίδειξη υπερβολικού ζήλου εκ μέρους ορισμένων κρατικών υπηρεσιών όπως είναι η Αστυνομία ( τμήμα τροχαίας ) αλλά και εκ μέρους; ορισμένων δημοσιογράφων οι οποίοι στην συνεχή αναζήτηση της είδησης που μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών και τηλεθεατών για το “ νησί της κυβέρνησης “ , ανακαλύπτουν , σχολιάζουν και μεγεθύνουν επιλεκτικά , μεμονωμένες περιπτώσεις παρουσιάζοντας αυτές ως τον κανόνα .
Ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι ήταν και είναι υπέρ των ελέγχων και μάλιστα των συνεχών και οργανωμένων , χωρίς εξαιρέσεις τόπου η χρόνου , ώστε να τηρείται από όλους και παντού ο νόμος , αυτό όμως δεν δικαιολογεί την δημιουργία εικόνας νησιού “ υπό πολιορκία “ και μάλιστα εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου .

Εκθεση με " ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ" στην Κυψέλη

Για τέταρτη φορά οργανώνεται από την Κυριακή 9 ως τη Δευτέρα 17 Αυγούστου στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης έκθεση βιβλίων που αναφέρονται στην Αίγινα. Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων εκθέσεων με τη μεγάλη προσέλευση κοινού αλλά και οι καινούργιες εκδόσεις βιβλίων είναι οι λόγοι που μας ωθούν στην οργάνωση και παρουσίαση για τέταρτη φορά της έκθεσης των βιβλίων που αναφέρονται εξολοκλήρου ή αποσπασματικά στην Αίγινα.

Τα βιβλία καταλαμβάνουν όλο το εκδοτικό φάσμα: Επιστημονικές εργασίες - Λογοτεχνία (πεζογραφία – ποίηση) – Ιστορικά – Θεολογικά – Λευκώματα – Ταξιδιωτικοί Οδηγοί – Περιοδικά – Εργασίες μαθητών σχολείων της Αίγινας.
Η έκθεση εγκαινιάζεται την Κυριακή 9 Αυγούστου και ώρα 20.00 μ. μ. και θα είναι ανοικτή καθημερινά τα απογεύματα από τις 19.00 – 21.00 μ. μ.
Για την οργάνωση
Μπήτρος Γεώργιος, Εκπαιδευτικός

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Εκθεση γλυπτικής από Γιώρη Παπακωνσταντίνου στην Αίγινα


 Ο Γλύπτης Γιώρης Παπακωνσταντίνου  εκθέτει μιά σειρά γλυπτών  στην έκθεση του  με τίτλο » Η θάλασσα και εγώ »  Η έκθεση  πραγματοποιείται στο χώρο του εντευκτηρίου του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας  και τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 8/8/2015  στίς 20.00