Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Βραβεία George Best Costakos 2010

φωτογραφίες από την εκδήλωση
κλίκ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος
Πραγματοποιήθηκε χθές  Πέμπτη 9/12/2010  ώρα 8. μμ η καθιερωμένη από πέρυσι εκδήλωση του Ιδρύματος GEORGE BEST COSTAKOS  στην μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα.  Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμηθεί η μνήμη του πρόωρα χαμένου Αιγινήτη  καλλιτέχνη Γεωργίου Κωστάκου και να γίνει η απονομή των βραβείων που έχουν καθιερωθεί  σε  αναγνωρισμένες προσωπικότητες  της τέχνης , των επιστημών  , των ανθρωπιστικών δράσεων κλπ  για το έτος 2010.
Οι τιμώμενοι με την απονομή βραβείου για το 2010 ήταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας για την προσφορά του στον απόδημο Ελληνισμό, η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη πρόεδρος του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ για το φιλανθρωπικό της έργο, η  Ακαδημαικός  κ. Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ για την προσφορά της στον Ελληνικό Πολιτισμό ,ο  μουσικοσυνθέτης κ. Μίκης Θεοδωράκης  για την προσφορά του στην τέχνη , ενώ ειδικά βραβεία δόθηκαν στόν Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Σπυρίδωνα Ζαγάρη  και την πρωταθλήτρια Μαρία Πολύζου με την ευκαιρία του εορτασμού των 2500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα.
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν  η Νόρα Μπακοπούλου  σολίστ πιάνου , η Αννα Μορφίδου σοπράνο , η Κλεοπάτρα Ροντήρη απαγγελία , ο Κων/νος Παλιατσάρας τενόρος και ο Μάθιου Αρώνης πιάνο.

Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Θάλεια Προκοπίου . Μίλησαν ο Νίκος Κωστάκος εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος ενώ παρέστησαν  ο Βουλευτής Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης , ο Δήμαρχος  Αίγινας κ. Κουκούλης Παναγιώτης και  ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αίγινας  κ. Σάκης Σακκιώτης . Ο κ. Κουκούλης και ο κ. Σακκιώτης απηύθυναν σύντομο  χαιρετισμό , τονίζοντας το έργο του Ιδρύματος .
Δυστυχώς λόγω της πορείας  και συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εργαζομένων που γινόταν στο κέντρο της Αθήνας  την ίδια ώρα της εκδήλωσης  δεν μπόρεσαν ορισμένοι των βραβευομένοων  να παρευρεθούν προσωπικά και να παραλάβουν τα βραβεία τους και συγκεκριμένα  ο κ. Παπούλιας , η κ. Βαρδινογιάννη και ο κ. Θεοδωράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: