Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Εκδήλωση στην Αφαία την ημέρα της πανσελήνου του Αυγούστου

O εμβληματικός Ναός της Αφαίας στην Αίγινα είναι ένας από τούς καλύτερα διατηρημένους αρχαίους Ναούς στον Ελληνικό χώρο από το 500 π.Χ.      Με την ευκαιρία των ανοικτών επισκέψεων στούς αρχαιολογικούς χώρους  την 29η Αυγούστου ημέρα της  πανσελήνου του  Αυγούστου  δόθηκε η μοναδική ευκαιρία στούς Αιγινήτες αλλά και στούς επισκέπτες και φίλους του νησιού ,  Ελληνες και αλλοδαπούς , να ζήσουν την μοναδική ατμόσφαιρα του φωτισμένου ναού , από τη σελήνη αλλά  και από τό τεχνητό φώς των προβολέων που αναδείκνυε κατα τον καλύτερο τρόπο την αρχιτεκτονική αλλά και την πνευματική του διάσταση .
H  καλλιτεχνική ομάδα της Synergy of Art, παρουσίασε ενα  πρωτότυπο   χοροθεατρικό δρώμενο, με γενικό  τίτλο «ΕΝΕΡΓΕΙΑ 29 χλμ. νοτιοδυτικά», αναφερόμενο στην απόσταση που χωρίζει τον Ναό της Αφαίας από τον Παρθενώνα  .
Η εκδήλωση τελούσε  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού με την  συμπαράσταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής ΑττικήςΠειραιώς και Νήσων   και την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  Σύντομο video από την εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: