Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 10 χλμ και 5 χλμ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2016»


ΑΙΓΙΝΑ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Η ΚΕΔΑ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας) και ο Ο.Α.Κ Αίγινας (Σύλλογος Στίβου) διοργανώνουν τον 5ο αγώνα δρόμου με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2016» υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας και την υποστήριξη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ στην πόλη της Αίγινας , σε συνεργασία με τον ΣΔΥ Αίγινας ,την Επαγκελματική Ένωση Αίγινας το Ίδρυμα Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος , τον σύλλογο Έπος Ανάβαση , το εργομετρικό κέντρο my athlete (www.myathlete.gr) και με την υποστήριξη του Απόλλωνα Δυτικής Αττικής ,του Τελμησού Νέας Μάκρης , της Ομάδας Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας , του Σώματος Ελλήνων Οδηγών Τ.Αίγινας , και του Τμήματος Ναυτοπροσκόπων Αίγινας .

Ο Ιωάννης Καποδίστριας  πρώτος κυβερνήτης της νεότερης Ελλάδας είναι η σημαντικότερη προσωπικότητα της νεότερης ιστορίας του Έθνους μας. Η Αίγινα στην οποία αφίχθη και ορκίστηκε με την ανάληψη των καθηκόντων του, την οποία και όρισε πρώτη Πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας ,οφείλει να τιμά την μνήμη και την προσφορά του. Στα πλαίσια του εορτασμού του νησιού μας για τον Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια, διοργανώνουμε αγώνα δρόμου που θα λάβει χώρα στο κέντρο της Αίγινας.
Η βασική διαδρομή των δέκα (10) χλμ. για Δρομείς θα έχει αφετηρία και τερματισμό το Άγαλμα του Ι. Καποδίστρια επί της Λ. Δημοκρατίας, στο ύψος του ιερού ναού της Παναγίτσας. Στην ίδια διαδρομή θα γίνει επίσης αγώνας δρόμου πέντε (5) χλμ. για Δρομείς και Περιπατητές.

Για πρώτη φορά φέτος στον αγώνα των 10.000 μέτρων θα υπάρχει και ομαδική κατάταξη και απονομές στις τρεις πρώτες ομάδες των τριών μελών των οποίων οι χρόνοι θα προστεθούν και θα βγει η κατάταξή των ομάδων τους. (το ένα τουλάχιστον μέλος θα πρέπει να είναι θυληκού γένους ).

Παράλληλα με τον αγώνα 10.000 μέτρων θα διεξαχθεί και το Πρωτάθλημα Αίγινας - Αγκιστρίου και σε ατομικό και σε ομαδικό (το ένα τουλάχιστον μέλος θα πρέπει να είναι θυληκού γένους ).
επίπεδο με ξεχωριστές απονομές.

Επίσης θα διεξαχθούν και άλλα Αθλητικά Δρώμενα.


Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1) Αγώνας δρόμου 100μ για παιδιά Νηπίου
 Ώρα έναρξης:10.30
2) Αγώνας δρόμου 600μ για μαθητές της 1ης, 2ης και 3ης τάξης Δημοτικού
 Ώρα έναρξης:10.40
3) Αγώνας δρόμου 1000μ για μαθητές της4ης , 5ης , και 6ης τάξης Δημοτικού
 Ώρα έναρξης:11.00
4)Αγώνας δρόμου 5.000 μέτρων για δρομείς και περιπατητές
 Ώρα έναρξης: 11.45.
5)Αγώνας δρόμου 10.000 μέτρων για δρομείς
 Ώρα έναρξης: 12.00


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1. Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στην διαδρομή των 10 χλμ  , θα πρέπει να έχουν ηλικία 18 ετών και άνω.
2. Στον αγώνα των 5χλμ εκτός από Άνδρες / Γυναίκες Δρομείς και Περιπατητές μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά Γυμνασίου / Λυκείου, που θα συμμετέχουν και θα αγωνιστούν με την ευθύνη των Γονέων / Κηδεμόνων τους.
3. Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.
4. Κόστος συμμετοχής : Ορίζεται στα πέντε (5) Ευρώ για τον αγώνα δρόμου των 10 χλμ. και των 5 χλμ για Δρομείς και Περιπατητές.
5. Και οι δύο αγώνες συμπεριλαμβάνουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τα παιδιά.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο Αγώνας εποπτεύεται από την ΕΛΛ.ΑΣ, το ΛΙΜΕΝΙΚΟ την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  και από εθελοντές . Επίσης θα υπάρχει Ασθενοφόρο. Επικεφαλής της Ιατρικής Φροντίδας του αγώνα τίθεται ο Ιατρός χειρουργός Κος Σωκράτης Δούκας. (χειρούργος-επειγοντολόγος).Το νοσοκομείο Άγιος Διονύσιος θα παρέχει το ασθενοφόρο του αγώνα .

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Θα υπάρχουν σταθμοί νερού κατά μήκος της διαδρομής των 10 χλμ και των 5χλμ.

ΕΠΑΘΛΑ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 10.000 μέτρων

1)Κύπελλο και μετάλλιο για 1ο Νικητή και 1η νικήτρια της γενικής κατάταξης.
Μετάλλιο για 2ο και 3ο νικητή και νικήτρια της γενικής κατάταξης.
Μετάλλια για 1η, 2η και 3η Νικήτρια ομάδα της ομαδικής κατάταξης  
3)Κύπελλο και μετάλλιο για 1ο Νικητή και 1η νικήτρια του πρωταθλήματος Αίγινας - Αγκιστρίου  
Μετάλλιο για 2ο και 3ο νικητή και νικήτρια του πρωταθλήματος Αίγινας - Αγκιστρίου  
4)Μετάλλια για 1η, 2η και 3η Νικήτρια ομάδα της ομαδικής κατάταξης του πρωταθλήματος Αίγινας - Αγκιστρίου  

Β.  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 5000 μέτρων

1)Κύπελλο και μετάλλιο για 1ο Νικητή και 1η νικήτρια της γενικής κατάταξης.
Μετάλλιο για 2ο και 3ο νικητή και νικήτρια της γενικής κατάταξης.

Γ. ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ : Θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΓΩΝΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΆΤΩΝ

Το www.aeginaportal.gr θα δείχνει απευθείας με εικόνα ,ήχο και με ραδιοφωνική κάλυψη την εκκίνηση και τον τερματισμό των αθλητών όπως και την ροή των αποτελεσμάτων κατευθείαν από τον χρονομέτρη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την  παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής
 

Μετά από την εγγραφή θα πρέπει να αποσταλεί ο αριθμός απόδειξης κατάθεσης για το κόστος συμμετοχής(με το όνοματεπώνυμο του αγωνιζόμενου ) των 5ευρώ , με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ( aiginasoak@yahoo.gr) ή με fax στο 2297029427 ή ιδιοχείρως στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου ΑΙΓΙΝΑΣ καθημερινά 6-8μμ εκτός Σαββάτου και Κυριακής.  ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 στις 12 το μεσημέρι.θα κλείσουν οι εγγραφές  Ομαδικές δηλώσεις συμμετοχών από σχολεία – συλλόγους γίνονται δεκτές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.    ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ: 6979449303
                                 ΦΩΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ:  6938884379
                                 
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ο Σύλλογός μας, έχει εξασφαλίσει ειδική έκπτωση για μετάβαση και επιστροφή για την Κυριακή 24/1/2016 για τους αθλητές και για έναν συνοδό.(δεν υπάρχει έκπτωση για αυτοκίνητα) Η έκπτωση θα ισχύει για όσους έχουν οριστικοποιήσει τη συμμετοχή τους μέχρι και την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 στις 12 το μεσημέρι. Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν σύντομα.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Προτεινόμενα ξενοδοχεία μπορούν να επιλεγούν μέσα από το site: www.aeginarooms.gr

Ο αγώνας είναι προς ένταξη στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ και η διαδρομή των 10.000 μέτρων με την ένταξη του αγώνα στον ΣΕΓΑΣ θα μετρηθεί από επίσημο μετρητή της ΑΙΜΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: