Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ελληνικές γεύσεις στην Εσθονία

Η συνεργασία του Συλλόγου " Ολβία Πόλις " με τόν Δήμο Tartu της Εσθονίας και τούς  εσθονούς επιχειρηματίες στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης    απέδωσε καρπούς και έτσι  η Αίγινα και η Ελληνική κουζίνα  θα εκπροσωπηθούν  στην " Εβδομάδα  Ευρωπαικής Κουζίνας" που θα λειτουργήσει εκεί σε λίγες ημέρες από τον γνωστό σε όλους μας σέφ Στέλιο Γελαδάκη . Ο Στέλιος  έχει αναλάβει να μετατρέψει γευστικά ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της πόλης του Tatru που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης  σε παραδοσιακή Ελληνική ταβέρνα  προσφέροντας κατ ' αυτόν τον τρόπο την καλύτερη διαφήμιση για την Αίγινα και την Ελληνική κουζίνα.
 Η Εσθονία   είναι  χώρα της βορειοανατολικής Ευρώπης  και μία από τις 3 χώρες της Βαλτικής . Συνορεύει με τη Λετονία  και με τη Ρωσία . Εχει  έκταση 45.226 τ.χλμ. και πληθυσμό 1.400.000,   Πρωτεύουσα της Eσθονίας είναι το Τάλλιν   (401.821 κάτοικοι)  και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη είναι το Tartou ( 100.000 κάτοικοι ) , ενώ  επίσημη γλώσσα είναι η  είναι η Εσθονική.    Η Εσθονία απέκτησε την ανεξαρτησία της από την Σοβιετική ΄Ενωση  το 1991 και από την 1η Μαίου  2004 είναι  μέλος της  Ευρωπαικής ΄Ενωσης . Επίσης  το Tartou  είναι "αδελφή" πόλη με την Αίγινα από το 2006 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: