Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ο Ουκρανός Πρέσβης κ. Βολοδιμίρ Σκουρώφ για την Ελληνο-Ουκρανική φιλία και την Αίγινα


Στο τελευταίο τεύχος του  Saronic Magazine δημοσιεύεται συνέντευξη του Ουκρανού Πρέσβη κ. Βολοδιμίρ Σκουρώφ στην κα Σίλα Αλεξίου .   Ο Ελληνομαθής  Πρέσβης και φίλος του νησιού μας μιλάει για τούς αδελφικούς δεσμούς που συνδέουν διαχρονικά  τούς δύο λαούς και οι οποίοι τώρα  .  σε μιά εποχή που οι " παραδοσιακοί " φίλοι της χώρας μας αποδεικνύονται  στυγνοί λογιστές που απαιτούν και εκβιάζουν , η ανιδιοτελής αγάπη του Ουκρανικού λαού ξεχωρίζει. .
Ο κ. Σκουφώφ έχει επισκεφθεί πολλές φορές το νησί μας και έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις  του Δήμου και τοπικών Συλλόγων .
Οπως είναι γνωστό   πολυμελής Ουκρανική αντιπροσωπεία με  επικεφαλής τον  Διοικητή  Περιφέρειας Σταρομπέσεβο  κ. Βασίλη Πανκό  , ( ο οποίος υπερηφανεύεται σε κάθε περίπτωση για τις Ελληνικές ρίζες του) παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις του νησιού μας για την γιορτή της φιστικιάς τον Σεπτέμβριο 2013.  Η περιφέρεια και ο Δήμος  Σταρομπέσεβ είναι αδελφοποιημένοι με τον Δήμο της Αίγινας από το 2012.  Ηδη στο πλαίσιο της συμφωνίας , μικρή πλατεία στην περιοχή Βαγίας έχει ονομαστεί σε πλατεία Ελληνο-ουκρανικής φιλίας και αντίστοιχη πρωτοβουλία θα γίνει στο Σταρομπέσεβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: