Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ο Σύλλογος αποφοίτων 1ου Γυμνασίου Αθηνών στην Αίγινα

Τα μέλη του Συλλόγου αποφοίτων του ιστορικού 1ου Γυμνασίου Αθηνών επισκέφθηκαν την Αίγινα στίς 14 και 15/11/09 σε ενα ταξίδι- προσκύνημα  στόν τόπο όπου τέθηκαν οι βάσεις του σύγχρονου Ελληνικού κράτους . Το Α Γυμνάσιο Αθηνών υπήρξε η φυσική συνέχεια του Κεντρικού Σχολείου της Αίγινας που ιδρύθηκε  και λειτούργησε κατά την Καποδιστριακή εποχή της Αίγινας ( 1828–1829 ) και υπήρξε το πρώτο  ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Νεώτερης Ελλάδος.
Στα πλαίσια της επίσκεψής τους  αντιπροσωπεία του Συλλόγου μετέβη στο Δημαρχείο Αίγινας και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κουκούλη στον οποίο και παρέδωσαν το μετάλλιο του Συλλόγου. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν  με την φροντίδα του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου στα Καποδιστριακά κτίρια ( Κυβερνείο , Ορφανοτροφείο , Ευνάρδειο , Προκαταρκτικό Σχολείο, Πύργος Μαρκέλλου , οικία Κανάρη ) ενώ δεν παρέλειψαν την Ιστορική Μητρόπολη της Αίγινας όπου ο π. Εμμανουήλ τούς μίλησε για τα γεγονότα της Καποδιστριακής εποχής και για το τεράστιο έργο σε όλους τούς τομείς που εγινε στην Αίγινα την εποχή εκείνη .
Τα μέλη του Συλλόγου  θα  επισκεφθούν επίσης το Μοναστήρι Αγίου Νεκταρίου και την παλαιοχώρα , τον Ναό Αφαίας καί άλλα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: