Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Ο Ομιλος ΟΥΝΕΣΚΟ στην Αίγινα για το περιβάλλον

Ο δραστήριος όμιλος Ουνέσκο Νομού Πειραιά και νήσων , πραγματοποίησε και εφέτος την καθιερωμένη κρουαζιέρα του στην Αίγινα η οποία κάθε φορά αφιερώνεται σε ενα θέμα που έχει να κάνει με τούς σκοπούς του ομίλου. Για εφέτος  η εν πλώ ημερίδα και η επίσκεψη στα κυριότερα αξιοθέατα της Αίγινας ήταν αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος  σε σχέση με τον άνθρωπο και τον τουρισμό . Περισσότερα από 600 μέλη και φίλοι του ομίλου ελαβαν μέρος στην ημερίδα  που ξεκίνησε από τον Πειραιά την Παρασκευή 4 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με την αναχώρηση του Νεφέλη.   Κατά την διάρκεια του ταξιδιού από Πειραιά πρός Αίγινα και από Αίγινα πρός Πειραιά πραγματοποιήθηκε μια σειρά από  εισηγήσεις στα θέματα της ημερίδας ενώ στην Αίγινα οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν εκτός των τον Αγιο Νεκτάριο , την Αφαία , τον παραδοσιακό πυρήνα της πόλης και την Αγία Μαρίνα όπου πραγματοποιήθηκε και καθαρισμός ακτής
Επικεφαλής του ομίλου ήταν Πρόεδρός του Γιάννης Μαρωνίτης  ενώ στην Αίγινα τούς υποδέχθηκαν η Δημ. Συμβουλος  κ. Σοφία Γιαννούλη και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου  κ. Γιώργος Καλοκέντης και Νεκταρία Ροδάκη , ενώ στην συνέχεια ο κ. Καλοκέντης  , μέλος του Ομίλου Unesco και εκπρόσωπός του στην Αίγινα, ανέλαβε την ξενάγηση των επισκεπτών στις επισκέψεις τους στην Αφαία και τον Αγιο Νεκτάριο .
Ο Δήμαρχος Αίγινας Παναγιώτης Κουκούλης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εν πλώ  την ημερίδα  κατα την διάρκεια του πλούν από Πειραιά πρός Αίγινα και να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ομίλου κ. Μαρωνίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: