Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Εφυγε από κοντά μας ο Βαγγέλης Αθανασίου.

   Ενας θαυμάσιος άνθρωπος και καλλιτέχνης ,ένας έφηβος στην ψυχή  ,με το χαμόγελο πάντα  στο στόμα και με πηγαία αίσθηση του χιούμορ ,   που προσέφερε πολλά στην πολιτιστική ζωή του νησιού μας έφυγε ξαφνικά από τη ζωή πρίν λίγες μέρες .
   Ο Βαγγέλης Αθανασίου γεννήθηκε το 1931 . Γιός του γιατρού Μανώλη Αθανασίου και της Αιγινήτισσας Φιλολόγου Ταρσής το γένος Βαγγέλη Κατσιμίγκου  πλοιάρχου και  Σπογγeμπόρου Διεθνούς Εμβέλειας.
    Μεγαλώνοντας έδειξε καλλιτεχνικές τάσεις και παρακολούθησε μαθήματα των 2 πρώτων τάξεων στη Σχολή Καλών Τεχνών του Ε.Μ.Π. , τελικά όμως σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Φυσικός και Τηλεπικοινωνιακός Μηχανικός και στη συνέχεια έλαβε Μάστερ Ραδιοηλεκτρολογίας (με υποτροφία) στην Ολλανδία.
    Μετά από επιτυχημένη καριέρα στις Τηλεπικοινωνίες ( ΟΤΕ) από όπου απεχώρησε σαν Διευθυντής Προγραμματισμού , ζούσε  ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του στην Αίγινα στο Πατρικό Νεοκλασσικό σπίτι του παππού του στην Πλατεία Εθνεγερσίας.

    Ηταν  Ιδρυτικό μέλος του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και είχε προσφέρει αμέριστα την βοήθειά του  όποτε του είχε  ζητηθεί στα πολιτιστικά και θεατρικά δρώμενα του Δήμου και άλλων φορέων με σκηνικά και σχεδίαση Προγραμμάτων , αφισών , ημερολογίων κλπ.  Ιδαίτερα του άρεσε η τεχνική γρήγορης απεικόνισης προσώπων με απλά μέσα (μολύβι -κάρβουνο) με την οποία ασχολείτο πολλά χρόνια.
Η απουσία του θα γίνει αισθητή στους πολλούς φίλους που είχε στην Αίγινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: