Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Στο Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού της Σόφιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΙΓΙΝΑ 22/4/2014

Συνάντηση με τον Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού στη Σόφια της Βουλγαρίας  , πανεπιστημιακό Καθηγητή κ. Δημήτριο Ρούμπο είχε στίς 14/4/2014  ο Πρόεδρος του Συλλόγου ” Ολβία Πόλις” – Πολίτες για την Ευρώπη και τον πολιτισμό  Γιώργος Καλοκέντης .  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο που στεγάζει τα Γραφεία , τις Υπηρεσίες , και τούς χώρους εκθέσεων , εκδηλώσεων  και διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας στο κέντρο της Βουλγαρικής πρωτεύουσας .
Ο κ. Ρούμπος  αναφέρθηκε στίς δραστηριότητες του Κέντρου σε όλους τούς τομείς  που είναι πραγματικά πολύ αξιόλογες και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τον Ελληνικό πολιτισμό και την ανάπτυξη των  σχέσεων μεταξύ των δύο γειτονικών λαών , μελών της Ευρωπαικής οικογένειας .
Το Κέντρο πρωωθεί επίσης την συστηματική  διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας με τμήματα όλων των βαθμίδων    ενώ πραγματοποιεί σε συνεργασία με Βουλγαρικά και Ελληνικά Ιδρύματα  και φορείς πολλές εκθέσεις , διαγωνισμούς , προβολές Ελληνικών ταινιών , διαλέξεις, ομιλίες , εκδηλώσεις πολιτισμού .
Κατά την διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι προπτικές  Συνεργασίας του Κέντρου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ” Ολβία Πόλις ” στούς κοινούς τομείς δραστηριοτήτων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: