Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΑΟΥ ΑΦΑΙΑΣ ΤΟ 2015

Την δέσμευση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ Κώστα Τασούλα για την επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Αφαίας στη Αίγινα κατά την νέα τουριστική περίοδο, διασφάλισε μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχε μαζί του, ο Εκπρόσωπος Τύπου και πρώην Βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων Δημήτρης Καρύδης.
Ο Δημήτρης Καρύδης ζήτησε από τον Υπουργό να παρασχεθεί η δυνατότητα έτσι ώστε η λειτουργία του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου της Αφαίας -που έως σήμερα δεν είναι επισκέψιμος μετά τις τέσσερις το μεσημέρι- να επιμηκυνθεί μέχρι τις οκτώ το βραδύ -όπως συμβαίνει ήδη και σε πολλούς ακόμα αρχαιολογικούς χώρους- προκειμένου να εξυπηρετούνται ακόμα περισσότεροι επισκέπτες. Το συγκεκριμένο αίτημα αποτελεί άλλωστε καθολική απαίτηση του Δήμου Αίγινας, όλων τον φορέων του νησιού και ιδιαίτερα των Τουριστικών και Επαγγελματικών Ενώσεων
Ο κ. Τασούλας, αποδεχόμενος την ανάγκη πολιτιστικής ,Τουριστικής και οικονομικής ενίσχυσης της Αίγινας ,διαβεβαίωσε τον Δημήτρη Καρύδη ότι την επόμενη περίοδο, με τη διασφάλιση των αναγκαίων προσλήψεων μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ,ο αρχαιολογικός χώρος της Αφαίας θα ενταχθεί σε εκείνους που δεν θα κλείνουν για το κοινό στις τέσσερις το μεσημέρι, αλλά θα συνεχίζει τη λειτουργία του, μέχρι τις οκτώ το βράδυ.
Ο Δημήτρης Καρύδης, έκανε για το θέμα την ακόλουθη δήλωση:
«Η διασφάλιση της δυνατότητας λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Αφαίας με διευρυμένο ωράριο, είναι χρέος της πολιτείας προς την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους.
Ο κ. Τασούλας, αντιμετωπίζοντας με αίσθημα ευθύνης αυτή την αναγκαιότητα, συμφώνησε να δοθεί η απαιτούμενη λύση και αυτό είναι μια καλή είδηση για την Αίγινα και συμβάλει ουσιαστικά στην πολιτιστική, τουριστική και οικονομική της ανάπτυξη».
πηγη   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: