Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Εκθεση " Τα βιβλία της Αίγινας"

ΠΗΓΗ odosaeginis.blogspot.gr

"Τα βιβλία της Αίγινας"

 
Είναι η τέταρτη φορά που οργανώνεται στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι",  η έκθεση για τα βιβλία που έχουν γραφτεί ή αναφέρονται στην Αίγινα. Η πρώτη τον Οκτώβριο του 2007, η δεύτερη το καλοκαίρι του 2008, η τρίτη το καλοκαίρι του 2011. 
   Μετά από τέσσερα χρόνια πολλοί νέοι τίτλοι έρχονται να προστεθούν  στην μοναδική  αυτή συλλογή βιβλίων  που σκοπό έχει να αναδείξει τη μεγάλη πνευματική παραγωγή που συνδέεται με την Αίγινα ή έχει συντελεστεί στο νησί εδώ και δεκαετίες.
  Συγγραφείς όπως ο Ν. Καζαντζάκης, Ο. Ελύτης, Σ. Μυριβήλης, Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος Ι.Καραγάτσης, Αγ. Τερζάκης,Ηλ. Βενέζης, Α.Καμύ, Β. Γούλφ, Γ. Σεφέρης, Κ. Καρακάσης, Μ. Δούκα,  Φ.Λαπατά, Π.Πρεβελάκης και πολλοί άλλοι που εμπνεύσθηκαν ή εργάστηκαν στην Αίγινα.
   Η  έκθεση δίνει τη δυνατότητα στο αναγνωστικό κοινό να ενημερωθεί για τις νέες εκδόσεις που αφορούν την Αίγινα. Τα βιβλία κατανέμονται σε κατηγορίες  όπως: Ιστορικά, Θεολογικά, Πεζογραφία, ποίηση, παιδική λογοτεχνία, Λευκώματα, Τουριστικοί Οδηγοί, εργασίες σχολικών ομάδων.
    Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τη Δευτέρα 17 Αυγούστου και λειτουργεί καθημερινά από τις 19.00 έως  τις 21.00 μ. μ. στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: