Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Σύλλογοι της Αίγινας στην Ουκρανία και συναντήσεις

.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κίεβο - Μνημείο Κύριλλου και Μεθόδιου
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη επίσκεψη μελών του Συλλόγου “Ολβία Πόλις” με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καλοκέντη καί μελών του Συλλόγου “ Ο Καποδίστριας” με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Μουσουλέα στην Ουκρανία ( Κίεβο και Οδησσό) από 24 Απριλίου έως 1 Μαίου 2017
Σκοπός του ταξιδιού ήταν οι συναντήσεις εργασίας με πανεπιστημιακούς φορείς και με κέντρα πολιτισμού όπου διδάσκεται η Ελληνική γλώσσα και προωθείται ο Ελληνικός πολιτισμός και η Ελληνο- Ουκρανική φιλία , η γνωριμία με την χώρα και τον Ουκρανικό λαό και η επίσκεψη σε σημεία ενδιαφέροντος που αποτελούν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την Ελληνική παρουσία στην Ουκρανία από τούς αρχαίους χρόνους έως και σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και συναντήσεις εργασίας με καθηγητές και φοιτητές των Πανεπιστημίων Ταράς Σεβτσένκο Κιέβου και Εθνικό Πανεπιστήμιο Οδησσού όπως επίσης και με το Κέντρο Ελληνικού πολιτισμού Οδησσού ( Φιλική Εταιρεία ) .
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν για την επιτυχία του ταξιδιού μας , ιδιαίτερα την εκπρόσωπο του Συλλόγου στην Ουκρανία κα Ολγα Προκοπτσούκ , τον καθηγητή κ. Andriy Savenko και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Ταράς Σεβτσένκο , την μεταφράστρια – ξεναγό κα Marina Dmytrusenko ,την καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου Οδησσού κα Oksana Snigovska και τον Προϊστάμενο του Κέντρου Ελληνικού πολιτισμού Οδησσού κ. Σωφρόνη Παραδεισόπουλο.
Ιδιαίτερα θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον κ. Παντελή Μπούμπουρα και το Ιδρυμα Π. Μπούμπουρα Οδησσού για την πολύτιμη βοήθειά που μας προσέφερε στην μετακίνησή μας στην πόλη της Οδησσού .
Γιώργος Καλοκέντης
Πρόεδρος Συλλόγου “ Ολβία Πόλις “
webpage: olvia.wordpress.com
τηλ. 6979535340 ΑΙΓΙΝΑ 18/5/2017
Στο απνεπιστήμιο "Ταράς Σεβτένκο" Κιέβου

Στο Πανεπιστήμιο " Ταράς Σεβτένκο" του Κιέβου . Με τούς φοιτητές του τμήματος Ελληνιστικών Σπουδών

Στην είσοδο του Πανεπιστημίου " Ταράς Σεβτένκο"

Μοναστήρι Αρχαγγέλου Μιχαήλ - Κίεβο
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: