Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ζώ στην Αίγινα ; Απογράφομαι στην Αίγινα.!!

Κάθε 10 χρόνια το κράτος "οπερέττα " στο οποίο έχουμε την τιμή και το προνόμιο να ζούμε αποφασίζει να μας μετρήσει για να βρεί  πόσοι είμαστε ... Οπως ακριβώς την Ρωμαική εποχή  ... τέτοια πρόοδος ...  και ταυτόχρονα  αποδοχή ότι ούτε πόσοι είμαστε γνωρίζει το κράτος , ούτε πού κατοικούμε ή εργαζόμαστε , ούτε ποιάς  εθνικότητας ή καταγωγής είμαστε ,ούτε αν ζούμε ή έχουμε αναχωρήσει για άλλες πολιτείας εξωτικές με εισιτήριο one way
Εφτασε λοιπόν και πάλι η  απογραφή του 2011  που θα γίνει  τον επόμενο μήνα ( 10-24)  και εδώ αρχίζουν οι σκέψεις  και συγκεκριμένα τι συνέβει  στην περασμένη  απογραφή του 2001  όπου ο γράφων εργάσθηκε σαν επόπτης απογραφής  ;     Ενώ στίς διαδικασίες προαπογραφής ή απογραφής κτιρίων που προηγούνται  της απογραφής πληθυσμού  ,σημειώθηκαν οι κατοικίες που ευρέθηκαν κατοικούμενες , την κρίσιμη ημέρα της απογραφής  πολλοί κάτοικοι  συγκεκριμένων περιοχών του νησιού  είχαν αναχωρήσει για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους , συνήθως μεγάλες πόλεις του λεκανοπεδίου αλλά και χωριά ανά την χώρα , με τη σκέψη ότι πρέπει να απογραφούν εκεί όπου είναι ακόμα εγγεγραμμένοι ώς δημότες ( αφού ο νόμος δεν επιβάλλει να γίνεις  οπωσδήποτε Δημότης εκεί πού κατοικείς 6 μήνες και μία ημέρα ετησίως ) .
Με τη λογική αυτή βρεθήκαμε τρείς και ο κούκος δηλαδή περίπου 12,000.
Μόνο τις παροχές νερού ( περίπου  16.000 παροχές )  και τις παροχές ΔΕΗ ή τηλεφώνου να κοιτάξει κάποιος μπορεί εύκολα να βρεί ότι στο νησί μας κατοικούν  πολλοί περισσότεροι, και  δεν μιλάμε βέβαια  για τούς Αιγινήτες  του Σαββατοκύριακου , άλλωστε η αγάπη για την Αίγινα δεν μετράει με τις ημέρες , μιλάμε κυρίως για αυτούς που  κατοικούν πλέον  ( συνταξιούχοι οι περισσότεροι ) το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στα σπίτια που είχαν κτίσει πρίν 15-20 χρόνια ώς εξοχικά αρχικά , παραμένοντας όμως εγγεγραμμένοι Δημότες άλλων πόλεων .
Σαν συμπέρασμα  το νησί μας παρουσιάζεται με πολύ μικρό πληθυσμό  , οι πιστώσεις , οι κάθε είδους επιχορηγήσεις  κλπ  , κλπ  δίνονται αναλογικά για τον πληθυσμό  αυτό και πολλά άλλα συνεπακόλουθα 
 Ο Δήμος έχει διαπιστώσει τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν από το θέμα αυτό και ήδη κυκλοφόρησε Δελτίο  τύπου που παραθέτουμε πιό κάτω.


ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2011





Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, 



Η Ελληνική Στατιστική Αρχή, στο διάστημα από 10 έως 24 του Μάη, πραγματοποιεί την Απογραφή του Πληθυσμού της Χώρας.

     Ο πληθυσμός που θα απογραφεί στην Αίγινα θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τους πόρους του Δήμου για τα επόμενα δέκα χρόνια και συνεπώς τη δυνατότητά μας να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις και έργα που θα εκσυγχρονίσουν τις υποδομές μας και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα της Πόλης και των Κοινοτήτων του Νησιού. Επίσης, τα στοιχεία της απογραφής, θα επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών προσώπων του προς εμάς τους Πολίτες. Για τους παραπάνω λόγους, σας καλώ να απογραφείτε στο Νησί που όλοι αγαπάμε.

Ειδικά το Σαββατοκύριακο 14 & 15 του Μάη, πρέπει να μας βρει όλους και όλες στην Αίγινα είτε είμαστε μόνιμοι κάτοικοι είτε έχουμε εδώ τις παραθεριστικές κατοικίες μας. Υποστηρίξτε το Δήμο στον οποίο ζούμε μόνιμα ή μας χαρίζει στιγμές ξεκούρασης και ηρεμίας. Παρακινείστε τους γείτονες και τους φίλους σας να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας και να απογραφούν στην Αίγινα. Τις ημέρες της απογραφής ανοίξτε την πόρτα σας στους εξουσιοδοτημένους απογραφείς και δώστε τους με ακρίβεια τα στοιχεία που θα σας ζητήσουν. Έτσι μπορούμε να συμβάλουμε αποφασιστικά στη δημιουργία ενός καλύτερου και ακόμα πιο σύγχρονου Δήμου Αίγινας. Όσο περισσότεροι απογραφούμε, τόσο περισσότερους πόρους θα διεκδικήσουμε!!!

Θυμηθείτε και διαδώστε το Σύνθημα:

«ΑΠΟΓΡΑΦΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ – Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ»

Σας ευχαριστώ

ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ Γ. ΣΑΚΚΙΩΤΗΣ, Δήμαρχος Αίγινας

Δεν υπάρχουν σχόλια: