Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Οικολογικό " Ξύπνημα " από το Γυμναστήριο ΝΑΜΑ

Γράφει η Ευγενία Πάνου 
Την 13η καλοκαιρινή παράσταση του γυμναστηρίου ΝΑΜΑ απολαύσαμε στις 26 /6 νωρίς το βραδάκι στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού μας και για άλλη μια φορά μπορούμε να πούμε ότι όλοι τους, μικροί και μεγάλοι έσκισαν!!!
Το θέμα ήταν επίκαιρο και λεγόταν «ΞΥΠΝΗΜΑ» καθώς τα παιδιά με τις υπέροχες χορογραφίες τους θέλησαν να μας ξυπνήσουν τις οικολογικές μας ευαισθησίες χορεύοντας στους ρυθμούς του hip-hop και της Loreena McKennitt. Οι ενδυμασίες των παιδιών φτιάχτηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά και η παράσταση ήταν η συνέχεια της περσινής, καθώς ένα μικρό κοριτσάκι κοιμόταν και στο όνειρο της, είδε ότι βρισκόταν στο έτος 2080 και όλα ήταν κατεστραμμένα και με λιγοστά δέντρα πια πάνω στην γη, εκεί βρήκε έναν γέρικο πλάτανο και της διάβασε μια ιστορία, λέγοντας της ότι οι άνθρωποι με την πλεονεξία τους κατέστρεψαν τον πλανήτη. Το κοριτσάκι ΞΥΠΝΑΕΙ και συνειδητοποιεί ότι πρέπει να κάνει κάτι και εκεί παίρνουν την σκυτάλη τα υπόλοιπα παιδιά της παράστασης και μας έδωσαν το μήνυμα να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και να σώσουμε τελικά  τον ταλαιπωρημένο πλανήτη μας, με την Ανακύκλωση, την εξοικονόμηση νερού, την αστείρευτη Ηλιακή και Αιολική Ενέργεια, την Δενδροφύτευση, καθώς η Υπερκατανάλωση μας οδήγησε σε αυτή την καταστροφή.
Αυτά ήταν τα θέματα της χθεσινής καταπληκτικής βραδιάς με αρχηγό την Ευαγγελία Ρεκλείτη και όλους τους συνεργάτες της που ευχαρίστησε ιδιαίτερα όπως επίσης τον σύζυγο της Παναγιώτη,  την οικογένεια της και τον Δήμαρχο Κο Σακκιώτη ο οποίος έκλεισε την παράσταση με τα συγχαρητήρια του στην Ευαγγελία και όλα τα παιδιά.
Ανώτατο όριο του διοξειδίου του άνθρακα που  αντέχει ο πλανήτης είναι 350 και  αυτή την στιγμή έχουμε 355 ήταν το τελευταίο μήνυμα που μας έδωσαν τα παιδιά…..
Συγχαρητήρια  σε όλους!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: