Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Επιτυχημένο διήμερο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου της Αίγινας " Ο Καποδίστριας "   Στο διήμερο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίου Νικολάου θαλασσινού συμμετέχειχαν εκτός από τα Αιγινήτικα χορευτικά συγκροτήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας , του Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος  και τα χορευτικά συγκροτήματα του Σωματείου Ελληνικών χορών " Δρώμενα" του Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού και της Πανθρακικής ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος.
Ο χώρος παρουσίασης αξεπέραστος από κάθε άποψη , οι παρουσιάσεις όλων θαυμάσιες με υπέροχες στολές , η συμμετοχή του κόσμου μεγάλη ,και ο καιρός σύμμαχος στην πολύ ωραία προσπάθεια που πρέπει να συνεχιστεί και του χρόνου.
. Δύο πράγματα που επισημαίνουμε για την επόμενη φορά .
1. Η μή συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας , ίσως του πιό αξίόλογου χορευτικού  του νησιού μας εδώ και πολλά χρόνια  δεν ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί . Είμαστε όμως σίγουροι ότι στην επόμενη διοργάνωση θα είναι ΟΛΑ τα Αιγινήτικα συγκροτήματα μαζί .
2. Οταν εχεις πίσω από την εξέδρα των χορών  το πιό γνωστο  μικρό κάτασπρο εκκλησάκι του νησιού μας , τον Αγιο Νικόλαο θαλασσινό ,  τον προβάλλεις με κάθε τρόπο , δεν τον κρύβεις πίσω από ενα  (μαλλον ακαλαίσθητο ) άσπρο παραπέτασμα  για κανένα λόγο .( προβολή κάποιων video κλπ ) 
Συγχαρητήρια  λοιπόν στούς διοργανωτές ,τούς χορευτές , τούς εθελοντές , τους  γονείς των παιδιών  και στο Δήμο .  ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: