Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το masters beach Volley στην Αίγινα

.Αναδημοσιεύουμε  Δελτίο τύπου από το Γραφείο Τύπου του Masters Beach Volley - Aegina 2011
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο τουρνουά για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Masters Beach Volley που φιλοξένησε η Αίγινα. Οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου καθώς πήραν το πράσινο φως από την ομοσπονδία να ξαναδιοργανώσουν τουρνουά Masters και το 2012.

 Ακολουθούν δηλώσεις των νικητών και των συντελεστών
 Γιάννης Στουραΐτης (Α’ αντιπρόεδρος ΕΟΠΕ): «Παρότι το εναρκτήριο τουρνουά Μάστερς της Αίγινας είχε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αφού επιλέχτηκε να γίνει σε ένα από τα ομορφότερα μέρη –πιστεύουμε– του νησιού. Είναι το πρώτο γήπεδο που περιβάλλεται από θάλασσα και αυτό καθορίστηκε από την επιλογή του χώρου και την αξιοποίησή του. Με τη στήριξη του Δήμου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, του Αθλητικού Οργανισμού, των εθελοντών και την προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής, η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Διαμορφώθηκε έτσι ένα μοντέλο που το μπτς βόλεϊ ακολουθεί, για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Δηλαδή, τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, των χορηγών (Lipton), την ανάδειξη του εθελοντισμού ως συστατικά στοιχεία στην υλοποίηση των διοργανώσεων με τη διεύρυνση της κοινωνικής βάσης του αθλήματος. Ταυτόχρονα, με τη συμμετοχή της WIN Hellas (στον αγώνα κατά της βίας των γυναικών) για δεύτερη συνεχή χρονιά –εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Μάντα Παπαδάκου- δίνεται και η κοινωνική διάσταση του αθλητισμού, στοιχεία που αποτελούν τον συλλεκτικό ιστό και δίνουν προοπτική όχι μόνο στο άθλημά μας, αλλά και σε ολόκληρο τον αθλητισμό».
Θεοδόσιος Σακκιώτης (Δήμαρχος Αίγινας): «Ο Δήμος της Αίγινας ανέλαβε την ευθύνη μιας πολύ σπουδαίας διοργάνωσης. Για πρώτη φορά στο νησί μας διεξήχθη ένα τουρνουά του Πανελληνίου σιρκουί, τόσο υψηλών προδιαγραφών. Οι τελευταίες
μέρες ήταν μέρες γιορτής για το ιστορικό νησί μας. Το χαμόγελο, η αυτοπεποίθηση, η βεβαιότητα, η σιγουριά για το μέλλον ήταν τα χαρακτηριστικά της παρουσίας των θεατών που κατέκλυσαν αυτόν τον υπέροχο, τον μοναδικό και μαγευτικό χώρο της Αίγινας. Έχουμε την βεβαιότητα ότι με την καθοδήγηση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, με την οργανωμένη και υπεύθυνη δουλειά της οργανωτικής επιτροπής του Δήμου, με τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μας, με τη βοήθεια του Λιμενικού Ταμείου και του Αθλητικού Οργανισμού, τα καταφέραμε. Ευχαριστούμε θερμά την ΕΟΠΕ, όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, όλους τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του νησιού μας που έδωσαν το ‘παρών’ σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι για του χρόνου με ακόμη μεγαλύτερες εμπειρίες – θα διοργανώσουμε μαζί με την Ομοσπονδία πάλι το ίδιο υψηλών προδιαγραφών τουρνουά στον ίδιο χώρο».
Φίλιππος Τζίτζης (Αντιδήμαρχος Αίγινας, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής): «Σε αυτό το αθλητικό τετραήμερο από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου στους χώρους που φιλοξενήθηκαν οι αγώνες του μπιτς βόλεϊ είχαμε την ευκαιρία να δούμε ωραίες φάσεις καρφώματα και θέαμα από όλους τους αθλητές και αθλήτριες. Αυτές τις ημέρες η δημοτικότητα του μπιτς βόλεϊ ανέβηκε στα ύψη. Με την καθοδήγηση του Δημάρχου Αίγινας κ. Σάκη Σακκιώτη, όλη η Οργανωτική Επιτροπή, οι εθελοντές, καταφέραμε κάτι πολύ σπουδαίο για τα αθλητικά δρώμενα του νησιού μας. Η επόμενη μέρα μετά από αυτό το μεγάλο τουρνουά θα είναι να προγραμματίσουμε και άλλα αθλητικά γεγονότα, κοιτώντας παράλληλα και τις αδυναμίες μας. Ευχαριστώ τον πρόεδρο κ. Μαυρομάτη και τον αντιπρόεδρο κ. Στουραΐτη για την εμπιστοσύνη τους στο νησί μας και την πρόθεσή τους να διοργανώσουμε ξανά Μάστερς του μπιτς βόλεϊ».
Τάκης Βάρτζελης (Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Αίγινας): «Όλοι οι στόχοι που τέθηκαν εξ αρχής υλοποιήθηκαν στο 100%. Αν κάνουμε ένα σύντομο φλας μπακ, από το Aegina Cup μέχρι και τους δύο τελικούς, όλα ήταν τέλεια. Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι από τα ball boys, μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο που δούλεψε για αυτή τη διοργάνωση ήταν άψογοι. Τους ευχαριστώ όλους και κυρίως τους εκπροσώπους της ΕΟΠΕ για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλες αυτές τις μέρες. Αποδείχτηκε ότι με την καλή συνεργασία όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μέσα σε τόσες λίγες ημέρες, πετύχαμε τόσα πολλά, χάρη στον επαγγελματισμό που επέδειξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Πιστεύουμε ότι με βάση αυτό το τουρνουά που ολοκληρώθηκε, πλέον, μπορούμε να αναλάβουμε και πάλι μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και να τη φέρουμε εις πέρας, ίσως και με ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα, αφού την επόμενη φορά θα είμαστε και λίγο πιο έμπειροι. Μακάρι να έχουμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε και του χρόνου ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός και μακάρι την επόμενη φορά να γίνει και στην περιφέρεια του νησιού γιατί έχουμε και πανέμορφες παραλίες».

Πέτρος Πετρίτης (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής): «Ρισκάραμε γιατί επιλέξαμε ένα πολύ δύσκολο σημείο για να το αξιοποιήσουμε και να καταφέρουμε να αναδείξουμε την τουριστική προβολή της Αίγινας. Πήραμε ένα άψυχο σημείο και το κάναμε χώρο αστέρων του Πανελληνίου σιρκουί του μπιτς βόλεϊ. Προσωπικά νιώθω πολύ συγκινημένος που ένα Μάστερς διοργανώθηκε στο νησί μας, γιατί επί 10 χρόνια υπηρετώ το άθλημα, πρώτα ως αθλητής και στη συνέχεια ως διοργανωτής του
Aegina Cup. Πλέον μπορώ να πω ότι αποκτήσαμε μια σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία από αυτό το τουρνουά, ώστε τα επόμενα χρόνια να παρουσιαστούμε ακόμα πιο έτοιμοι. Η Αίγινα, προορισμός τόσο κοντινός στην Αθήνα, έχει δείξει ότι μπορεί να αγκαλιάσει και να φιλοξενήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα».
Νεκτάριος Χαλβατζής (μέλος Δ.Σ. ΕΟΠΕ): «Έγινε ένα φανταστικό τουρνουά ίσως στο ωραιότερο σημείο της Αίγινας που πρόβαλε όλο το νησί. Όλοι οι αγώνες, από τα προκριματικά μέχρι το Celebriry match και το κυρίως ταμπλό σε άνδρες και γυναίκες άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού οι αθλητές τα έδωσαν όλα και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στην άμμο. Νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να αισθάνονται ευχαριστημένοι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δήμαρχο Αίγινας Θεοδόσιο Σακκιώτη, τον Αντιδήμαρχο, Φίλιππο Τζίτζη, ο οποίος ήταν η ψυχή της διοργάνωσης και έτρεχε όλη μέρα για να μη λείψει τίποτα από τη διοργάνωση και πολλά μπράβο αξίζουν και στον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Αίγινας, Μανώλη Νικολούζο. Ίσως είναι άδικο, όμως, να στεκόμαστε σε ονόματα γιατί σίγουρα θα ξεχάσουμε κάποιους και η διοργάνωση στηρίχτηκε στο ομαδικό πνεύμα που έδειξαν όλοι οι συντελεστές. Είμαι σίγουρος ότι μετά την εφετινή επιτυχημένη διοργάνωση θα γίνει και του χρόνου τουρνουά Μάστερς στην Αίγινα».
Παναγιώτα Τουρσούγκα (μέλος Δ.Σ ΕΟΠΕ): «Όταν κάναμε τη συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση είχα τονίσει ότι όσοι έχουν θέληση και δουλεύουν, πετυχαίνουν. Αυτές τις ημέρες, ο Δήμος Αίγινας, η ΕΟΠΕ, οι εθελοντές, η Οργανωτική Επιτροπή, το Λιμενικό Ταμείο, όλοι όσοι ασχολήθηκαν με το τουρνουά έδωσαν το 100% και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Ήταν ένα πανέμορφο τουρνουά και πιστεύω ότι πρώτοι από όλους το αισθάνθηκαν και το χάρηκαν οι αθλητές και αθλήτριες. Εύχομαι αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και του χρόνου γιατί πραγματικά αξίζει να γίνει ξανά τουρνουά Μάστερς στην Αίγινα. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και στον κόσμο που δημιούργησε αυτή τη φανταστική ατμόσφαιρα».









Δεν υπάρχουν σχόλια: