Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Εκδηλώσεις για την επέτειο ορκωμοσίας στην Αίγινα του Ιωάννη Καποδίστρια

Τριήμερες εκδηλώσεις είχε οργανώσει ο Δήμος Αίγινας εφέτος για να τιμηθεί η σημαντική ημέρα στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδας  , η 26 Ιανουαρίου 1828 όταν ο Καποδίστριαs που έχει έλθει πρίν λίγες μέρες στην Αίγινα     ορκίζεται στον Μητροπολιτικό Ναό του νησιού και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του . Οι εκδηλώσεις εφέτος είχαν και μιά  πιό ιδιαίτερη σημασία καθώς με προεδρικό Διάταγμα που ψηφίστηκε προσφάτως καθιερώνεται η ιστορική αυτή ημερομηνία  ώς Δημόσια Εορτή .
Οι εκδηλώσεις  σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου περιλάμβαναν. 
Δοξολογία στην Μητρόπολη της Αίγινας, τρισάγιο στο Μνημείο του Κυβερνήτη , κατάθεση στεφανων , εκδήλωση στον Πύργο Μαρκέλου  ( 26-1-12) ,  εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης Αίγινας με ομιλητές την Συγγραφέα Σοφία Σφυρόερα και τον καθηγητή Παν. Αθηνών κ. Διονύσιο Καλαμάκη και συμμετοχή των κ.κ. Ανέστη   Κορνέζου και Δημ. Νικολόπουλο ( 27-1-12) και τέλος με την διοργάνωση αθλητικών αγών δρόμου για παιδιά και ενήλικες και αγώνες ποδηλάτων με την γενική ονομασία " Αίγινα , πρώτη πρωτεύσουσα ) 
Δείτε επίσης  :   φωτογραφικό υλικό από τούς αθλητικούς αγώνες  http://aeginalive.wordpress.com , ενα σχετικό άρθρο του καθ. Γιώργου Μπήτρου http://odosaeginis.blogspot.com/2012/01/26-i.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: