Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Επίσημη Δημόσια Εορτή η 26 Ιανουαρίου για την Αίγινα

Εστω και με καθυστέρηση 185 ετών η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζει την σπουδαιότητα και τον ιστορικό συμβολισμό που έχει για την Αίγινα καί την χώρα η 26 Ιανουαρίου , η ημέρα δηλαδή αυτή  στίς 26 Ιανουαρίου 1828 που ο Ιωάννης Καποδίστριας ορκίζεται στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας ώς ο πρώτος Κυβερνήτης του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους  σηματοδοτώντας έτσι ενα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο της Ελληνικής ιστορίας και πορείας στον σύγχρονο κόσμο .
Οπως μας ενημέρωσε σήμερα με Δελτίο τύπου ο Δήμος Αίγινας:
Επιτυχή κατάληξη είχε η προσπάθεια που ξεκίνησε με την 7/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας για την επίσημη αναγνώριση της 26ης Ιανουαρίου ώς τοπικής εορτής νήσου Αίγινας , ενα θέμα που αποτελούσε πάγιο αίτημα των Αιγινητών .
Το αίτημα του Δήμου μας διεβιβάσθη πλήρως τεκμηριωμένο και συνοδευόμενο από το αντίστοιχο ιστορικό υλικό στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών κατ αρχήν το οποίο εν συνεχεία με θετική εισήγηση το διαβίβασε στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Προεδρίας της Δημοκρατίας όπου έγινε η σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο έλαβε την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια .
Ηδη το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο καθιερώνεται η 26 Ιανουαρίου ως “Δημόσια Εορτή Τοπικής σημασίας νήσου Αίγινας “ έχει λάβει αριθμό δημοσίευσης Δ 8397 από 18-1-2012 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προκειμένου να γίνει σύντομα η προβλεπόμενη Δημοσίευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: