Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΕΝΑ      


Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Αίγινας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αίγινας στο οποία θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΕΘΝΙΚΗΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Τα Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας έχουν τα εξής θεματικά πεδία:

Οικονομία – Επιχειρηματικότητα
Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον
Νέες Τεχνολογίες
Γλώσσα και Επικοινωνία
Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
Πολιτισμός και Τέχνη
Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων


Τα Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας προτείνονται από τους Δήμους με βάση τις τοπικές ανάγκες.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από την ιστοσελίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ή στο τηλέφωνο 2131314633.

Για εγγραφές ή πληροφορίες απευθυνθείτε στον υπεύθυνο του Κέντρου κ. Διακογιάννη Γιάννη στο χώρο των γραφείων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (κτιριακό συγκρότημα ΕΠΑΛ – ΙΕΚ – ΣΕΚ), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 12 – 15. Tηλέφωνο: 2297024124 - j.diakogiannis@yahoo.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: