Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Ενημερωτική συνάντηση για θέματα θρησκευτικού τουρισμού

Δελτίο τύπου από τον Δήμο Αίγινας 
Πραγματοποιήθηκε στις 4/2/2014 στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου κοινή σύσκεψη εργασίας, με συντονιστή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, μελών του Συνοδικού Γραφείου με φορείς και εκπροσώπους της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελλληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Δήμου Αίγινας. Το θέμα της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία πραγματοποιήσεως Ημερίδας Θρησκευτικού Τουρισμού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού - ΕΟΤ και τις ευλογίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα «Τα Μνημεία και τα Ιερά Προσκυνήματα του Αργοσαρωνικού - Συνεισφορά στην τοπική τουριστική ανάπτυξη», με συνδιοργανωτές το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης και τον Δήμο Αίγινας, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Απρίλιο (5-6 Απριλίου 2014) στον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης.

 Επισημάνσεις ιστολογίου
Πολύ καλή και αναμενόμενη κίνηση.  Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι μία από τις πιό δυναμικές μορφές τουρισμού ειδικώτερα για την Αίγινα  λόγω Αγίου Νεκταρίου κυρίως του οποίου η φήμη εκτός της Ελλάδας είναι ισχυρή και σε όλες τις ομόδοξες χώρες .
Είναι επίσης πολύ χρήσιμη  αν όχι απαραίτητη  η προσέγγιση όλων αυτών των χωρών , Ρουμανία , Ρωσία , Ουκρανία , Βουλγαρία , Μολδαβία  μέσω σχέσεων συνεργασίας και αδελφοποίησης ώστε να υπάρχει άμεση επικοινωνία και προσέγγιση .  Εκδηλώσεις  εσωστρέφειας , απομονωτισμού  και αδικαιολόγητης εμπάθειας από πολύ  μικρή μερίδα συμπολιτών μας ( περίπτωση Βαγίας )  για κάποιες από τις χώρες αυτές είναι ότι χειρότερο για το θέμα ανάπτυξης του τουρισμού και ειδικώτερα του θρησκευτικόυ τουρισμού και σίγουρα δεν εκφράζουν σε καμμία περίπτωση την Αίγινα.

Δημοσίευση σχολίου