Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25
ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
Σας καλούμε να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου 25ης Μαρτίου 1821,  οι οποίες αναλυτικά αναφέρονται στο  πρόγραμμα.
 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013  – ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ
    Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, Νομικών Προσώπων, Τραπεζών, καταστημάτων και οικιών του νησιού. Επίσης των  πλοίων και όλων των ελλιμενισμένων σκαφών στα λιμάνια της Αίγινας, Σουβάλας, Αγ. Μαρίνας και Πέρδικας.
 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013  – ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ
Ώρα 19:00 Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κυψέλης

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013   – ημέρα ΤΡΙΤΗ
   ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ
Ωρα 05:00 Εωθινό, από το 10ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας
Ώρα 07:00   Με  φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα κτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 07:00  Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ με τη φροντίδα του κ. Λιμενάρχη και τμήματος  Ναυτοπροσκόπων . Η υποστολή θα γίνει  στις 19:00 κατά την ίδια τάξη.
Ώρα 10:00  Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στο Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας ( Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβασή τους στον Μητροπολιτικό Ναό.
Ώρα 10:30 Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα παραστούν και αντιπροσωπείες των Σχολείων με την σημαία τους.
     Μετά το τέλος της Δοξολογίας, οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου, οι Πρόσκοποι, οι μαθητές των Σχολείων και οι πολίτες, θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας όπου :
     Θα ψαλεί  Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Aιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Εμμανουήλ Γιαννούλη, με θέμα: ''Το παράδοξο της Επανάστασης του 1821 και τα παράδοξα των ημερών μας''
Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τους εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων και από τα Σχολεία.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ψαλεί ο Εθνικός μας Ύμνος.
Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου θα μεταβούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο απέναντι από το Δημαρχείο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και διαμέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από τον Ι. Ναό Παναγίτσας.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος, εκπαιδευτικός.
Μετά το πέρας της παρέλασης στον ίδιο χώρο θα παρουσιάσουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς τα χορευτικά τμήματα των :Συλλόγου Γυναικών Αίγινας , Πολιτιστικού  Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης, Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Βαθέος και Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγ. Ασωμάτων & Κοντού.
      Στις Δημοτικές Κοινότητες Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και στην Τοπική Κοινότητα Πέρδικας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα εκπονήσουν τα αντίστοιχα Συμβούλια.
    Στις εκδηλώσεις αυτές θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων.
      Στα Σχολεία Στοιχειώδους & Μέσης Εκπαίδευσης του Νησιού, θα πραγματοποιηθούν Σχολικές Εορτές για την Εθνική Επέτειο σύμφωνα με τα προγράμματα των Σχολείων.
Το απόγευμα  και ώρα 17:00 θα ψαλεί ο Μέγας Εσπερινός και θα ακολουθήσει η περιφορά της Ι. Εικόνας Ευαγγελισμού  Θεοτόκου στην Κυψέλη.  Μετά το πέρας της περιφοράς, θα πραγματοποιηθούν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία Κυψέλης από τα χορευτικά τμήματα:  Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης, Συλλόγου Γυναικών Αίγινας.
Ωρα19:15 Λαμπαδηφορία από το 10ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας, (παραλία Αίγινας) από Παναγίτσα έως Αγ. Νικόλαο Θαλασσινό
Στίς εκδηλώσεις συμμετέχει η μπάντα του Συλλόγου " ΜΟΥΣΑ"
                   Παρακαλούνται:
   Οι εκπρόσωποι  Φορέων,  Συλλόγων,  Οργανώσεων,  Κομμάτων κλπ.  προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι  να συνεννοηθούν με το Γραφείο Δημ. Σχέσεων του Δήμου στα τηλ. 2297320026 – 2297027738, ή με  τον Τελετάρχη   κ. Θεόδωρο Λορέντζο μέχρι την 24-3-14 στα τηλ.: 22970-22252 (πρωί )  και 22970 -26269 (απόγευμα).

                                                                            Ο  Δήμαρχος
                                                       Θεοδόσιος Γ. Σακκιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: