Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Το Σχολείο " ΕΛΛΑΔΑ " στο Κίεβο της Ουκρανίας

 ΠΗΓΗ : olvia.wordpress.com
Ισως ελάχιστοι από εμάς  γνωρίζουν ότι στο Κέντρο του Κιέβου , της  Πρωτεύουσας της Ουκρανίας . λίγα βήματα από την κεντρική πλατεία της πόλης , τήν περίφημη πλατεία ανεξαρτησίας ή πλατεία  Μαιντάν ή  Euro-maidan  όπως έγινε γνωστή μετά από τα τελευταία δραματικά γεγονότα που συγκέντρωσαν την προσοχή όλου του κόσμου πρίν λίγους μήνες , βρίσκεται  το Δημόσιο Σχολείο ( Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο )    Νο 94 ” ΕΛΛΑΔΑ ” . Είναι το μοναδικό Δημόσιο Σχολείου του Κιέβου , όπου η Ελληνική Γλώσσα  έχει την τιμητική της αφού είναι η πρώτη ξένη γλώσσα που διδάσκονται οι Ουκρανοί Μαθητές . Καί βέβαια  διδάσκεται η Ελληνική Ιστορία  , η  Αρχαία αλλά και η Νεώτερη , οι Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί  και τα τραγούδια .
δείτε εδώ σε μορφή PDF μια παρουσίαση του Σχολείου ” Ελλάδα “
Τα παιδιά του  Σχολείου ” Ελλάδα ”  το πλαίσιο της συνεργασίας του Σχολείου με τον Σύλλογο  ” Ολβία Πόλις ” χειροτέχνησαν πολύ ώραίες ζωγραφιές με θέμα  , τι  άλλο ,  την Ελλάδα της καρδιάς τους , τη χώρα που αγαπούν και μαθαίνουν τη γλώσσα της  , την ιστορία της , τον πολιτισμό της   και μας τίς έστειλαν για να μοιραστούν τα αγνά , ειλικρινή   αισθήματά τους με τούς Ελληνες  συνομηλίκους τους μαθητές αλλά και όλο τον κόσμο .  Τα περισσότερα από τα παιδιά δεν έχουν έλθει ποτέ στην χώρα μας και ονειρεύονται πάντα την ημέρα που θα πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους .
Μπορείτε να δείτε  παρακάτω  τις ζωγραφιές τών μικρών μαθητών του Σχολείου ” Ελλάδα ” του Κιέβου  εδώ . ” από το Κίεβο . με αγάπη , για την Ελλάδα της καρδιάς μας




Σε επόμενο άρθρο μας θα σας δείξουμε φωτογραφίες και video  από τη συνάντηση μελών του Συλλόγου μας με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιώργο Καλοκέντη στο Κίεβο , όπου έγινε συνάντηση με τούς καθηγητές και τούς μαθητές του Σχολείου ΕΛΛΑΔΑ Κιέβου  και οργανώθηκε μιά ειδική εκδήλωση.
Οποια  Σχολεία , Φορείς , η πολιτιστικοί Σύλλογοι επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας και να μοιραστούν τις διεθνείς συνεργασίες μας με Σχολεία και Ιδρύματα στο Εξωτερικό που προωθούν την Ελληνική Γλώσσα και τον πολιτισμό παρακαλούμε  να επικοινωνήσουν  μαζί μας στο -mail    olviapolis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: