Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων στην υψηλότερη ζώνη κινήτρων(12-01-2011)

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα, 12 Ιανουαρίου 2011, από τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αναταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νέο επενδυτικό Νομοσχέδιο, αποφασίστηκε:«Στα επενδυτικά σχέδια που πραγματοποιούνται στα νησιά και στις Περιφερειακές Ενότητες Νήσων που ανήκουν διοικητικά στις Περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας παρέχονται τα ανώτατα ποσοστά του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων κατά μέγεθος επιχείρησης και μέχρι το ποσοστό του 50% του ενισχυμένου κόστους της επένδυσης».
Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι, όπως δήλωσε, με την απόφαση αυτή εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής στην υψηλότερη ζώνη κινήτρων του νέου επενδυτικού νόμου, πράγμα που αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη για τα επενδυτικά σχέδια των πολύ μικρών, μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που η οικονομική κρίση επιβαρύνει τους πάντες, η προώθηση τέτοιου είδους μέτρων δίνει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη των νησιών μας.
«Ταυτόχρονα αναγνωρίζεται στην πράξη η διαφορετικότητα της Νησιωτικής μας Περιφέρειας αλλάζοντας ένα καθεστώς που τα προηγούμενα χρόνια ταύτιζε αδικαιολόγητα τα νησιά μας με την υπόλοιπη Αττική, αποστερώντας τα από σημαντικούς πόρους, αναγκαίους για την οικονομική τους ανάπτυξη. 
Έτσι για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται η μεγάλη σημασία της δημιουργίας, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», ξεχωριστής Ενότητας Νήσων στην Περιφέρεια Αττικής» επισήμανε ο κ. Καρύδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: