Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πράξη ευαισθησίας και αναγνώρισης η απόφαση της ΔΕΗ για την Αίγινα (19-1-2011)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ( ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ)

Πράξη ευαισθησίας και αναγνώρισης η απόφαση της ΔΕΗ για την Αίγινα (19-1-2011)

Η απόφαση της ΔΕΗ στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της επιχείρησης να προσφέρει στην Αίγινα 1,5 εκατομμύριο € για την αποκατάσταση του Κυβερνείου του Καποδίστρια, 70 χιλιάδες € για την τουριστική προβολή του νησιού και 50 χιλιάδες € για την υποστήριξη του FISTIKI FESTIVAL, αποτελεί πράξη ευαισθησίας και αναγνώρισης των μεγάλων ζημιών που υπέστη η Αίγινα τον περασμένο Αύγουστο από τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος, στο μέσον μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Στo πλαίσιο των ανακοινώσεών της η ΔΕΗ μπορεί επίσης να συμπεριλάβει τον φωτισμό του Ναού της Αφαίας με το δεδομένο ότι έχει μεγάλη εμπειρία από το παρελθόν, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τουριστική αναβάθμιση του νησιού.

Δυστυχώς στην απόφαση της ΔΕΗ δεν συμπεριλαμβάνεται κάτι σχετικό με τις ζημιές που υπέστησαν οι επαγγελματίες του νησιού, από την αδυναμία συντήρησης ευπαθών προϊόντων.

Το ζήτημα βέβαια για το οποίο αγωνιά σύσσωμη η κοινωνία της Αίγινας, είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες κατασκευής του τέταρτου καλωδίου και να διασφαλισθεί με κάθε τρόπο η θωράκιση του νησιού όσον αφορά στην ηλεκτροδότησή του, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν ανάλογα θλιβερά γεγονότα στο προσεχές καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: