Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Εορτασμός της επετείου Ορκωμοσίας του Ι. Καποδίστρια στην Αίγινα

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις . κλίκ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος
Ολοκληρώθηκαν χθές 26 Ιανουαρίου 2011  οι εκδηλώσεις εορτασμού για την επέτειο της ορκωμοσίας του Ι. Καποδίστρια που είχαν οργανωθεί από τον Δήμο   Οι εκδηλώσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα ξεκίνησαν με τη δοξολογία στην ιστορική Μητρόπολη της Αίγινας και στη συνέχεια τελέστηκε  το τρισάγιο στον κήπο Παναγίτσας όπου βρίσκεται  ο ανδριάντας του Κυβερνήτη . Εκεί έγινε κατάθεση στεφανιών από τον Δήμαρχο κ. Σάκη Σακκιώτη , τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη  τον Αντιδήμαρχο Δήμου Κερκυραίων κ. Μοναστηριώτη και την εκπρόσωπο του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας " Ο Καποδίστριας" κ. Σταυρίδη  . Ακολούθησε ο Εθνικός  ύμνος από την Φιλαρμονική και Χορωδία του Δήμου .

  Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στα Καποδιστριακά κτήρια με τη βοήθεια του Γραφείου Δημοσίων  Σχέσεων του Δήμου . Ειδικά για την ημέρα είχε ανοίξει ο χώρος του Ορφανοτροφείου  όπου  ο Δήμαρχος και ο  Αντιπεριφερειάρχης είχαν την ευκαιρία για  ανακοινώσουν τα τελευταία νέα  που υπάρχουν ( μετα τις συναντήσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στα Υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας )  για την αξιοποίηση του χώρου με τη συμμετοχή και του Δήμου  για σκοπους πολιτιστικούς
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο ( κατάμεστο )  Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης   με εισήγηση του Δημάρχου , επίκαιρη ομιλία του ιστορικού - συγγραφέα κ. Σταμάτη και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα  με τη συμμετοχή πολύ αξιόλογων Αιγινητών μουσικών  και καλλιτεχνών του νησιού μας όπως είναι η  σοπράνο Αλεξάνδρα Καπάνταη , ο Ηλίας Καπάνταης , ο Αλέξανδρος Φαρής , η Ειρήνη Κουνάδη , ο  Βαγγέλης Κουνάδης και  ο Γιάννης Κάσσης . Τους ομιλητές και τούς καλλιτέχνες παρουσίασε  ο πρόεδρος του Κέντρο κ. Γιώργος Μπήτρος ενώ την βραδια  εκλεισε ο Αντιδήμαρχος στα θέματα πολιτισμού  κ. Φίλιππος Τζίτζης .

Δεν υπάρχουν σχόλια: