Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου - Πρεσβευτής η Αίγινα με τα Σχολεία της

 Αντιγραφή από το site   http://www.saferinternet.gr/.
Για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011, περισσότεροι από 160 φορείς σε 36 νομούς της Ελλάδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δράσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.  Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Ήπειρο μέχρι τα Δωδεκάνησα, σχολεία όλων των βαθμίδων, εκπαιδευτικοί, δήμοι, κέντρα νεότητας, μουσεία, βιβλιοθήκες, επιμελητήρια, πανεπιστήμια, εταιρίες και ιδιώτες πολλαπλασίασαν τα μηνύματά μας και έδρασαν ως πρεσβευτές μας με ομιλίες, εργαστήρια, online παρουσιάσεις, ειδικά newsletters, θεατρικά δρώμενα, blogs, διαγωνισμούς, έργα ζωγραφικής, πόστερ. Τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Παρακάτω παραθέτουμε ανά νομό και αλφαβητικά τους φορείς που δραστηριοποιήθηκαν.
 ακολουθεί ο σχετικός κατάλογος  όπου υπάρχει η αναφορά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Σχολεία της Αίγινας.
........................................................

Δήμος Αίγινας
Σειρά από ομιλίες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στο Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ, με σύνθημα «Πριν δημοσιεύσεις σκέψου». Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν στους μαθητές οι κίνδυνοι που μπορεί να προέρχονται από τη μη ορθή χρήση του Διαδικτύου. Στους μαθητές μοιράστηκε συνοπτικός οδηγός για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Παραθέτουμε και τιο σχετικό Δελτίο Τύπου από την ιστοσελίδα του Δήμου Αίγινας για την ανναγελία της εκδήλωσης

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

"Η 8η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, ως ημέρα ενημερωτικών δράσεων για την ασφαλέστερη χρήση του Διαδικτύου (Safer Internet Day 2011). Με ευθύνη του Αντιδημάρχου Αίγινας κ. Νεκτάριου Κουκούλη και σε συνεργασία με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Οικονόμου, οργανώνεται ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νησιού. Θα γίνουν ενημερωτικές ομιλίες στο Γενικό Λύκειο και στο ΕΠΑΛ, από τους κ. κ. Κουκούλη και Οικονόμου, που είναι και εκπαιδευτικοί ειδικευμένοι στην Πληροφορική, σε συνεργασία με την ΠΕΚΑΠ και τους καθηγητές των σχολείων. Για την καινοτόμα αυτή δράση, ο Δήμος έχει, επίσης, προετοιμάσει αφίσα και έντυπο υλικό, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με τον διαδικτυακό κόμβο www.saferintenet.gr, που ασχολείται με την ασφαλή χρήση του Ιντερνέτ και των κινητών τηλεφώνων. Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ψηφιακά ΜΜΕ της Αίγινας να καλύψουν το γεγονός, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου στο τόσο σοβαρό αυτό θέμα. Στις επόμενες ημέρες, θα γίνουν επισκέψεις και διανομή υλικού και στους μαθητές των Γυμνασίων."    

                                                           O  Αντιδήμαρχος

                                                         Νεκτάριος Κουκούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: