Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ο πρέσβης της Μολδαβίας στην Αίγινα

Διήμερη  επίσκεψη πραγματοποίησε ο νέος πρέσβησ της Μολδαβίας στην Αίγινα κ. Mihai Balan   στην Αίγινα . Αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου  και φωτο  που  δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Αίγινας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                       Αίγινα  14/2/ 2011
Επίσκεψη   του Πρέσβη της Μολδαβίας κ. Mihai Balan στήν Αίγινα πραγματοποιήθηκε την 12η και 13η Φεβροαρίου 2011.   Τον Μολδαβό επίσημο συνόδευαν μέλη της Πρεσβείας της Μολδαβίας στην Ελλάδα και ο εκπρόσωπος του συνδέσμου Ελληνο- Μολδαβικής Φιλίας κ. Γεράσιμος Μπουγάς .
Την ξενάγηση  στο νησί είχε αναλάβει ο κ. Γιώργος Καλοκέντης  υπεύθυνος του Γραφείου Δημοσίων και Διεθνών σχέσεων του Δήμου.
Πραματοποιήθηκαν επισκέψεις στην Ι. Μ. Αγίου Νεκταρίου, Ναό Αφαίας , Αγία Μαρίνα , Μουσείο και Αρχαιολογικός χώρος Δελφινίου Απόλλωνα (κολώνα) , πόλη Αίγινας  κλπ .
Στίς   12/2/2011 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο Αίγινας και συνάντηση με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Θεοδόσιο Σακκιώτη  . Η συνάντηση έγινε σε πολύ  φιλικό κλίμα  και ανταλλάγησαν δώρα . Ο κ. Δήμαρχος δώρησε στον ξένο επίσημο το βιβλίο της Σ. Σφυρόερα “ Αίγινα η πρώτη Πρωτεύουσα της Νεώτερης Ελλάδος” και αναφέρθηκε στην μακραίωνη ιστορική πορεία του νησιού μας αλλά και τις προοπτικές και προκλήσεις της σύγχρονης  εποχής .
Τόνισε οτι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός  και κατά συνέπεια οι επαφές και η διατήρηση σχέσεων Φιλίας και συνεργασίας   με τους εκπροσώπους όλων των κρατών είναι στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας .

Ο κ. Πρέσβης αφού ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο  εκδήλωσε την αγάπη του για την Αίγινα και τον θαυμασμό του για τα Μνημεία  υψηλού πολιτισμού  και θρησκευτικής ευλάβειας που είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί , αλλά και το θαυμάσιο φυσικό τοπίο , που αποδεικνύουν  οτι η Αίγινα είναι  ένας τόπος που αξίζει ο καθένας να επισκεφθεί και να βιώσει.
Επίσης στίς 13  Φεβρουαρίου έγινε επίσκεψη στην Πέρδικα όπου την ομάδα των ξένων επισήμων υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας κ. Τάσος Αμάφης . Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θεοδόσιος Σακκιώτης και ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Πέτρος Πετρίτης ήλθαν επίσης στην Πέρδικα και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον εκπρόσωπο της Μολδαβίας για θέματα; που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες και ιδιαίτερα για τις προοπτικές που υπάρχουν για την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και αδελφοποίησης με πόλη της Μολδαβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: