Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Eρώτηση του Βουλευτή Δημήτρη Καρύδη σχετικά με την καθυστέρηση στην Εκτέλεση του Έργου Ύδρευσης της Αίγινας

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Βουλευτή της περιφερείας μας Δημήτρη Καρύδη 


Eρώτηση προς τους Υπουργούς, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ.κ. Γ. Ραγκούση και Μ. Χρυσοχοϊδη, κατέθεσε την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011, στη Βουλή, ο βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, με θέμα την καθυστέρηση στην Εκτέλεση του Έργου Ύδρευσης της Αίγινας  που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής.


Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε ερώτηση που κατέθεσα στο τέλος του 2009 (Α.Π. 2658/15.12.2009), σχετικά με το ως άνω θέμα, η Υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα. Λούκα Κατσέλη, με την από 9 Φεβρουαρίου 2010 απάντηση της, με διαβεβαίωνε ότι το έργο «Κατασκευή κεντρικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και κεντρικής δεξαμενής» προϋπολογισμού 6,4 εκατομμυρίων ευρώ.  «έχει ήδη αξιολογηθεί θετικά» και «βρίσκεται στη διαδικασία ένταξης στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013»

Ένα χρόνο μετά δεν έχουν υπογραφεί, ούτε η απόφαση ένταξης του έργου στο ΠΕΠ, ούτε και η προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον Δήμο Αίγινας και την Περιφέρεια η οποία, όπως προβλέπεται από τον τεχνικό φάκελο του έργου, έχει αναλάβει την ευθύνη δημοπράτησης και επίβλεψης του έργου. 

Η Δημοτική αρχή, οι φορείς και οι κάτοικοι του νησιού αγωνιούν για την τύχη του έργου, διότι γνωρίζουν ότι είναι η μοναδική ευκαιρία για να κατασκευασθεί ένα τόσο σημαντικό έργο υποδομής και να δοθεί μια αξιόπιστη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δίκτυο ύδρευσης του νησιού.


Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί.

1. Ποιοι είναι οι λόγοι της τόσο μεγάλης και αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των διαδικασιών και την κατασκευή ενός σημαντικού έργου υποδομής για την ύδρευση της Αίγινας;

2. Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για να επιταχύνουν την διαδικασία υλοποίησης του έργου η οποία εκτός των άλλων θα έχει και θετικό αντίκτυπο στην αύξηση του χαμηλού ποσοστού απορροφητικότητας του προγράμματος που αποτελεί πρωταρχικό στόχο της κυβέρνησης»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: