Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Είμαστε όλοι Ελληνες ;

Φίλοι της χώρας μας  στην Ευρώπη και την Αμερική  συμπαραστάθηκαν τις τελευταίες ημέρες   με συγκεντρώσεις , ψηφίσματα , εκδηλώσεις  για  Ελλάδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή μισή μέσα , μισή έξω στο στόμα των δανειστών της . Το σύνθημα " Είμαστε όλοι  Ελληνες " ακούστηκε παντού και μας συγκίνησε ,ανεξάρτητα από τα όποια αποτελέσματα  . Κατά κάποιο τρόπο τέτοιες εκδηλώσεις είχαμε να δούμε από τον καιρό τις δικτατορίας  . Αυτό δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος όπως το αντιλαμβάνονται οι φίλοι της χώρας μας στο Εξωτερικό που , παρότι έχουμε κάνει τά πάντα , ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια , να τούς αποδείξουμε ότι δεν αξίζουμε τελικά το όνομα μας και την ιστορία μας , εξακολουθούν να είναι εκεί , διαρκείς Φιλέλληνες .
Τελικά όμως μήπως τό σύνθημα  " Είμαστε όλοι Ελληνες " πρέπει να το απαντήσουν και οι κάτοικοι της χώρας της φαιδρής πορτοκαλλέας  με ένα μεγάλο ερωτηματικό στο τέλος και για όσους τούς αφορά και αυτοί γνωρίζουν βέβαια ποιοί είναι .  Γιατί τελικά πόσο " είμαστε  όλοι Ελληνες  "
Οταν     φορο -διαφεύγεις ασύστολα αφήνοντας τα ( ασήκωτα πλέον ) βάρη στους μισθωτούς και τούς συνταξιούχους
Οταν     βγάζεις τα ( αφορολόγητα) κέρδη σου στο εξωτερικό και μετά τρέχεις να εκμεταλλευτείς τούς νόμους περί πτώχευσης
Οταν    χρησιμοποιείς τη μέθοδο των offshore για να έχεις πολυτελές σπίτι και αυτοκίνητο
Οταν    απασχολείς για όλες σου τις δουλειές ανασφάλιστους αλλοδαπούς μετανάστες και λαθρομετανάστες όταν οι συμπατριώτες σου ψάχνουν για την ίδια δουλειά .
Οταν    ψηφίζεις με αποκλειστικό γνώμονα την επιδίωξη ικανοποίησης των όποιων απαιτήσεών σου παρακάμπτοντας κάθε αρχή ισότητας και αξιοκρατίας.
Οταν    έχεις μπεί στο Δημόσιο με μοναδικό προσόν τις ισχυρές γνωριμίες σου και ταυτόχρονα ταλαιπωρείς τους πολίτες σαν να έχεις προηγούμενα μαζί τους .
Οταν    αγοράζεις ξένα προιόντα στέλνοντας εμμέσως τά χρήματά σου σε ξένες τσέπες όταν μπορείς να αγοράσεις τα αντίστοιχα καλά Ελληνικά
Οταν   όταν , όταν , ο κατάλογος είναι ατελείωτος , σκέψου λίγο και μπορείς να τον συμπληρώσεις και μόνος σου απαντώντας στο σύνθημα “ είμαστε όλοι Ελληνες “ πού ακούστηκε σε όλο τον κόσμο τις προηγούμενες μέρες και κάνοντας την απλή διαπίστωση  “ Κάποιοι φίλοι της χώρας μου στο εξωτερικό λένε ότι είναι Έλληνες ,   Εγώ πόσο Ελληνας είμαι τελικά ... “

Δεν υπάρχουν σχόλια: