Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η τοπική ομάδα του Πελίτι Αίγινας σας προσκαλεί στο Ανοιχτό Σπορείο 2012


Για 7η συνεχή χρονιά  η τοπική ομάδα  Πελίτι της Αίγινας  οργανώνει Ανοιχτό Σπορείο στις
12 Φεβρουαρίου 2012, Κυριακή, 11πμ, στην Αίγινα, στον χώρο του πύργου του Μάρκελλου,
(5 λεπτά από το λιμάνι).
Θα φυτέψουμε παλιούς παραδοσιακούς σπόρους σε γλαστράκια, θα τα πάρουμε στο σπίτι μας να τα φροντίσουμε και τον Απρίλη στη γιορτή που θα γίνει στον ίδιο χώρο, θα τα επιστρέψουμε και θα τα χαρίσουμε  ώστε να βοηθήσουμε στη διατήρηση και διάδοση τους. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι   να γίνει σε όλους γνωστό πόσο σημαντικό είναι να μη χαθούν οι παλιοί, παραδοσιακοί μας σπόροι, γιατί σε διαφορετική περίπτωση τον έλεγχο της τροφής μας θα τον έχουν αποκλειστικά οι μεγάλες εταιρίες των μονοπωλίων. Άλλος ένας στόχος επίσης είναι να μάθουμε εμείς οι ίδιοι να μαζεύουμε και να διατηρούμε τους σπόρους μας , που στις μέρες μας κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.
Μπορείτε να συμμετάσχετε όλοι: πολίτες, φορείς, σύλλογοι, σχολεία.  Για να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι άνθρωποι, απευθυνόμαστε ιδιαίτερα  στα σχολεία, όπου μπορούμε να πάμε και να βοηθήσουμε στη διαδικασία του σπορείου.
Κατά τη διάρκεια του σπορείου η Μ.Κ.Ο. “Μήλο” θα απασχολεί τα παιδιά με θεατρικό παιχνίδι για τους σπόρους.
Παρακαλούμε όποιους έχουν κρατήσει σπόρους από τα φυτά που πήραν στις προηγούμενες γιορτές ή  διαθέτουν δικούς τους παλιούς, παραδοσιακούς να τους φέρουν μαζί τους για ενίσχυση των αποθεμάτων μας.
Σας περιμένουμε στις 12 Φεβρουαρίου να κάνουμε μαζί το Ανοιχτό Σπορείο.
Πληροφορίες: τηλ.22970-28264,                                           
e-mail: arispavlos@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: www.peliti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: