Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

πρόσκληση για τούς καλλιτέχνες στην διαδρομή καλλιτεχνών 2012

Πρόσκληση
Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην διαδρομή των καλλιτεχνών που διοργανώνεται και φέτος στα πλαίσια του 4ου Aegina Fistiki Fest τον Σεπτέμβριο στην Αίγινα.
Η διαδρομή των καλλιτεχνών ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2009 στο 1ο Aegina Fistiki Fest και ως στόχοι της παραμένουν:
  • · Η ανάδειξη του έργου των καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στο νησί και η εξοικείωση κατοίκων και επισκεπτών με την καλλιτεχνική δημιουργία στην Αίγινα.
  • · Η προτροπή των επισκεπτών να περιηγηθούν στα σοκάκια και στο εσωτερικό της πόλης, έτσι ώστε να γνωρίσουν την άλλη όψη της Αίγινας πέρα από την παραλία.
  • · Τα εκτιθέμενα έργα σε χώρους καθημερινούς, εμπορικά καταστήματα, μπαράκια, κλπ, να γίνουν αφορμή για συζήτηση, προβληματισμό και ευκαιρία γνωριμίας μεταξύ των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών
  • · Η προβολή των εμπορικών επιχειρήσεων του νησιού και ταυτόχρονα η τόνωση της τοπικής αγοράς με επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Όροι συμμετοχής
1. Πού: Τα έργα θα φιλοξενηθούν σε εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, κλπ, που βρίσκονται στη περιοχή που εκτείνεται από το Αρχαιολογικό Μουσείο μέχρι τη παιδική Χαρά απέναντι από το Γήπεδο και σε βάθος μέχρι τον ΟΤΕ, με εξαίρεση αυτά της παραλίας όπου γίνεται η εμπορική έκθεση.
Επιπλέον επισημαίνεται ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί συγκεκριμένες εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο, στον Πύργο του Μάρκελλου και στο ξενοδοχείο Brown.
Ειδικά για τους αγιογράφους, θα γίνει κατ΄αρχήν προσπάθεια να φιλοξενηθούν σε συγκεκριμένο χώρο της Μητρόπολης, εφόσον επαρκεί.
Ο χώρος είναι επιλογή του καλλιτέχνη, και προϋποθέτει συνεννόηση και συνεργασία με τον υπεύθυνο του μαγαζιού.


Γενικά, η έκθεση των έργων θα πρέπει να προβάλλεται σε κατάλληλο χώρο του μαγαζιού, ώστε να τονίζεται η εικαστική παρέμβαση με αφορμή τη γιορτή της φιστικιάς.
Για να επεκταθεί η γιορτινή ατμόσφαιρα σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία και με δεδομένη την κρίση που βιώνουμε, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και όποια κλειστά μαγαζιά περιλαμβάνονται στη διαδρομή και οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν αντίρρηση να φιλοξενήσουν έργα καλλιτεχνών, υπό μορφή βιτρίνας και όχι μόνο.
2. Θέμα: Κάθε καλλιτέχνης θα παρουσιάσει δουλειά της επιλογής του, παίρνοντας υπόψη τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του χώρου, όπου θα φιλοξενηθεί.
3. Πότε: Το 4ο Fistiki Fest θα γίνει φέτος από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου. Η διαδρομή των καλλιτεχνών όμως θα διαρκέσει από τη Παρασκευή 14 έως το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου.
Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθούν και ειδικές εκδηλώσεις, που θα οργανωθούν κατά μήκος της Διαδρομής Καλλιτεχνών.
4.Πώληση έργων: Η συγκεκριμένη εκδήλωση επιδιώκει το πάντρεμα της τέχνης με την καθημερινή ζωή του νησιού. Οι όποιες προσπάθειες για τη συνεχή αναβάθμισή της, με τα χρόνια επιδιώκουν την απόκτηση της φήμης μιας ποιοτικής έκθεσης που, παράλληλα με τις άλλες εκδηλώσεις της γιορτής του φιστικιού, συμβάλλουν στη ποιοτική προβολή του νησιού.
Για τους λόγους αυτούς, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη ποιότητα των έργων, ώστε το συγκεκριμένο εικαστικό γεγονός να αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο προσέλκυσης επισκεπτών- εν δυνάμει πελατών.
Θα πρέπει όμως να γίνει απολύτως αντιληπτό ότι, αυτή κάθεαυτή η φιλοξενία απαλλάσσεται από οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη υποχρέωση από πλευράς καταστημάτων. ‘Οποιοσδήποτε ενδιαφερθεί για περαιτέρω γνωριμία με τη δουλειά σας, θα μπορεί να σας βρει – εφόσον το επιθυμείτε- σε τηλέφωνο επικοινωνίας που θα αναφέρεται στο σύντομο βιογραφικό σας, το οποίο και θα παρατίθεται στο χώρο έκθεσης των έργων σας.
5.Aίτηση – Συνοδευτικά : Η υποβολή της αίτησης θα συνοδεύεται οπωσδήποτε από (α) ένα σύντομο βιογραφικό (μέχρι 250 λέξεις, στο οποίο υπενθυμίζουμε ότι -εφόσον το επιθυμείτε- θα αναγράφετε και τη διεύθυνση ή/και το τηλέφωνό σας) και (β) δείγμα της δουλειάς σας με καλή ανάλυση, όλα σε ψηφιακή μορφή , ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προβολή της Διαδρομής των Καλλιτεχνών, αλλά και για τη δημιουργία ιστορικού αρχείου. Οι καλλιτέχνες που ζουν (μόνιμα ή εποχιακά) στην Αίγινα ή εμπνέονται απ΄αυτή, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με την γραμματεία της Κ.Ε.Δ.Α.
6.Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012
7.Τρόπος υποβολής της αίτησης : Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας και τα συνοδευτικά αυτής σε ηλεκτρονική μορφή
 στo e-mail:  keda@aeginadimos.gr, ή
 αυτοπροσώπως, στη γραμματεία της ΚΕΔΑ – Aegina Fistiki Fest, Π. Αιγινήτου 4 -2ος όροφος, ώρες λειτουργίας  9:00 – 12:00 π.μ.
 Τηλ. Επικοινωνίας: 22970 22067.
Ευχαριστούμε και σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: