Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Εκθεση Γλυπτών ' ΥΔΑΤΑ" στον Πύργο Μαρκέλλου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η Νομαρχία Πειραιά , ο Δήμος Αίγινας και ο Σύλλογος Γλυπτών Ελλάδος 
σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης 

" ΥΔΑΤΑ " - Αφρογλυφές υδάτων ακύμαντες

που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 ώρα 20.30 στην πλατεία Πύργου Μαρκέλλου 
O Νομάρχης Πειραιά           Ο Δήμαρχος Αίγινας
       Γιάννης Μίχας                  Παναγιώτης Κουκούλης

Η έκθεση θα λειτουργήσει έως την 24η Αυγούστου 2010


ακολουθεί το Δελτίο  τύπου της Νομαρχίας

Τρίτη, 20 Ιούλιος 2010 14:57
20_07_2010Την ξεχωριστή θεματική έκθεση γλυπτικής - ύμνο στο υδάτινο στοιχείο και στη θάλασσα, «Ύδατα  - Αφρογλυφές Υδάτων Ακύμαντες» του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος παρουσιάζουν από το ερχόμενο Σάββατο στο ευρύ κοινό, Νομαρχία Πειραιά και Δήμος Αίγινας στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.
Η έκθεση που είναι εμπνευσμένη από την ερωτική δύναμη του υδάτινου στοιχείου περιλαμβάνει περί τα 70 γλυπτά έργα, μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, διακεκριμένων καλλιτεχνών, μελών του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος, με έντονη παρουσία στο σύγχρονο εικαστικό γίγνεσθαι.

Σκηνές και πρόσωπα από τη μυθολογία, όπως ο Ποσειδώνας, η Αμφιτρίτη, οι Σειρήνες, η Νηρηίδες, σχήματα από τη θάλασσα, ο κόσμος του νερού, το παιχνίδισμα των ψαριών και των κυμάτων είναι μερικές από τις πηγές έμπνευσης των δημιουργών. Μάρμαρο, ξύλο, πηλός, πλαστικό, γυαλί και μέταλλο, μέσα από φόρμες κλασικές αλλά και σύγχρονες, συνθέτουν τα μέσα και τους τρόπους έκφρασης της προσωπικής τους κατάθεσης.
Μεταξύ άλλων θα εκτεθούν έργα των Δημήτρη Αρμακόλα, Ελισάβετ Βάλβη, Αχιλλέα Βασιλείου, Θεόδωρου Βασιλόπουλου, Διονύση Γερολυμάτου, Βασιλικής Γρουσοπούλου, Φαέθοντα Γρυπάρη, Ξενοφώντα Δεστέφανου, Νίκου Δογούλη, Βασίλη Δωρόπουλου, Γιώργου Ζογγολόπουλου, Ρόζας Ηλιού, Γιώργου Καλακαλλά, Αργυρώς Καρύμπακα, Αγγέλικας Κοροβέση, Αλέξανδρου Κυριακού, Σωτηρίας Λαζάρου, Ναταλίας Μελά, Μάρως Μπαρτζίλη, Κώστα Νεοφύτου, Θύμιου Πανουργιά, Θεόδωρου Παπαγιάννη, Φάνη Ραχούτη, Κυριάκου Ρόκου, Πέτρου Ρουκουτάκη, Πραξιτέλη Τζανουλίνου, Γιώργου Χουλιαρά.
Η έκθεση θα λάβει χώρα στον προαύλειο χώρο του πύργου του Μαρκέλλου, ο οποίος διαμορφώθηκε ειδικά για την έκθεση σε μια προσπάθεια να εναρμονιστεί με τη σημειολογία του ιστορικού κτιρίου. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό το κτίριο το 1828, ο Ιω. Καποδίστριας εγκατέστησε το Κυβερνείο της πρώτης ελληνικής κυβέρνησης.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 στις 8.30 μ.μ. από τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, τον Δήμαρχο Αίγινας Παναγιώτη Κουκούλη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδας Ξενοφώντα Δεστέφανο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24/8/2010. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας ανέφερε ότι «Η έκθεση Ύδατα αποτελεί συνέχεια και αποτέλεσμα της πολύπλευρης συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Νομαρχία Πειραιά με τον Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδας στο πλαίσιο της πολιτιστικής της πολιτικής για την εδραίωση, τόσο στο κέντρο, όσο και στην περιφέρεια μιας μόνιμης εικαστικής παρουσίας και καλλιτεχνικών δράσεων που θα είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό» για να προσθέσει «Με αυτή τη γλυπτική κατάθεση κλείνει ο πρώτος μικρός κύκλος της «Σύγχρονης Γλυπτικής Αμφικτιονίας» που ένωσε την τελευταία τετραετία τις Σπέτσες, το Ρέθυμνο, τον Πόρο, την Ύδρα, την Αίγινα και τον Πειραιά, τόπους στους οποίους ταξίδεψε η έκθεση και ταυτόχρονα ανοίγει η πρόσκληση της διεύρυνσης αυτής της γλυπτικής συνοίκησης σ’ ολόκληρη την Περιφέρεια».


Δεν υπάρχουν σχόλια: