Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Δημοσιεύτηκε το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων της Νομαρχίας Πειραιά

Δημοσιεύθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Νομαρχίας Πειραιά με τον  τίτλο " Στη Νομαρχία Πειραιά οι Μούσες ταξιδεύουν καλοκαίρι " όπου μεταξύ των άλλων σημαντική θέση έχουν οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στο νησί μας όπως είναι η θεατρική παράσταση " Μαλιά Κουβάρια " με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παρτσαλάκη , η συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα και οι εμφανίσεις της Ορχήστρας Σαξοφώνων
Παραθέτουμε παρακάτω το σχετικό δελτίο τύπου της Νομαρχίας Πειραιά που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας από όπου επίσης μπορείτε να " κατεβάσετε" το πρόγραμμα σε μορφή PDF


ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 29 Ιούλιος 2010 11:05
siteΜειωμένο σε προϋπολογισμό, λόγω των οικονομικά δύσκολων καιρών, αλλά όχι σε ποσότητα και ποιότητα εκδηλώσεων, είναι το φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα της Νομαρχίας Πειραιά με τίτλο «Στη Νομαρχία Πειραιά οι Μούσες ταξιδεύουν καλοκαίρι», το οποίο ξεκινά αύριο Παρασκευή 30 Ιουλίου τη ρότα του με καπετάνιους γνωστούς και πολυαγαπημένους καλλιτέχνες.
Πόπη Αστεριάδη, Μιχάλης Δημητριάδης, Νίκος Ζιώγαλας,  Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Θηβαίος, Νάντια Καραγιάννη, Γιάννης Κότσιρας, Γιάννης Κούτρας, Κώστας Μακεδόνας, Κωνσταντίνος Μάτσικας, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Ορφέας Περίδης, Ελένη Πέτα, Παναγιώτης Πετράκης, Φίλιππος Πλιάτσικας, Σπύρος Πολυκανδριώτης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μανώλης Ρασούλης, Μύρωνας Στρατής, Νίκος Φάμελλος, Κώστας Χατζής και η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» από το χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής, αλλά και Έλλη Βοζικιάδου, Νίκος Δαφνής, Πέμη Ζούνη, Ελένη Καστάνη, Γιώργος Ματαράγκας, Γιώργος Παρτσαλάκης, Βασίλης Τσιβιλίκας από το χώρο του θεάτρου, είναι μερικά από τα κορυφαία καλλιτεχνικά ονόματα που συνθέτουν τον κύκλο των φετινών εκδηλώσεων οι οποίες υπόσχονται να ομορφύνουν τα καλοκαιρινά βράδια των πολιτών και επισκεπτών της Νομαρχίας Πειραιά, με μόνο εισιτήριο τη…  διάθεση για αυθεντική ψυχαγωγία.

Από το καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα της Νομαρχίας Πειραιά δεν θα μπορούσε ασφαλώς να απουσιάζει η αιχμή του πολιτιστικού της δόρατος, η Ορχήστρα Σαξοφώνων, που με τον καλλιτεχνικό της Διευθυντή, διεθνούς φήμης σολίστ  Θεόδωρο Κερκέζο, θα δώσει συναυλίες, κυρίως στα νησιά, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του καλοκαιριού.
Την εκκίνηση για το πολιτιστικό ταξίδι της Νομαρχίας Πειραιά το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 33 σταθμούς σε κάθε γωνιά του ευρύτερου Πειραιά, σε κάθε νησί του Αργοσαρωνικού, στα ακριτικά Κύθηρα και Αντικύθηρα, θα δώσει  συναυλία hip-hop που θα πραγματοποιηθεί στην πλαζ Βοτσαλάκια του Πειραιά, αύριο Παρασκευή 30 Ιουλίου.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μεγάλο βραδινό beach party με πολλά happenings και ζωντανή μουσική από γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα της ελληνικής Hip Hop μουσικής, όπως οι FlyByWire, Ντομπάζ, Killah P & Θανάσιμος, Puppets, Santaholic.
Την Κυριακή 1 Αυγούστου το «πηδάλιο» παίρνει η Ορχήστρα Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά, η οποία στο πλαίσιο των «Αιαντείων 2010» θα προσφέρει μουσικά ακούσματα υψηλής αισθητικής στους κατοίκους και επισκέπτες της Σαλαμίνας.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις του πολιτιστικού προγράμματος της Νομαρχίας Πειραιά, με ώρα έναρξης 9 μ.μ.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Αν και έχουμε μειώσει σημαντικά τον προϋπολογισμό του φετινού πολιτιστικού μας προγράμματος, δεν σκεφτήκαμε ούτε στιγμή την περικοπή της ποιότητας των εκδηλώσεών μας.  Και αυτό γιατί  αφενός ο υψηλής στάθμης πολιτισμός δίνει προστιθέμενη αξία στον τουρισμό μας. Αφετέρου γιατί πιστεύουμε ότι σε μια περίοδο τόσο σκληρή όσο η δική μας, όπου ο κόσμος είναι πολύ πιεσμένος και διψά να ψυχαγωγηθεί, χρειάζεται να δώσουμε έμφαση στον πολιτισμό που αποτελεί λιμάνι και καταφύγιο σε δύσκολες στιγμές. Παρακάμπτοντας λοιπόν τον σκόπελο των οικονομικών, βάζουμε πλώρη και αυτό το καλοκαίρι για συναρπαστικά ταξίδια πολιτισμού, με  στόχο να προσφέρουμε ανάσες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας σε κάθε γωνιά της περιοχής μας. Ανάσες που τόσο έχουμε όλοι μας ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: