Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Η Νομαρχία Πειραιά προβάλλει τους τουριστικούς προορισμούς της

"Στην Νομαρχία Πειραιά το δικό μας «στοίχημα» δεν είναι απλά να καταφέρουμε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο, ο τουρισμός στους νησιωτικούς και χερσαίους προορισμούς μας να βγει με τις λιγότερες απώλειες αλλά να διατηρήσει τη δυναμική που έχει όλα αυτά τα χρόνια."
Αυτό δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας εγκαινιάζοντας το διήμερο τουριστικής πριοβολής της Νομαρχίας που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στίς  27 και 28  Ιουλίου 2010  στο κέντρο της Αθήνας ( πλατεία Κοραή)
Παραθέτουμε το σχετικό δελτίο τύπου και φωτογραφικό υλικό από την ιστοσελίδα της Νομαρχίας Πειραιά


Νομαρχία Πειραιά - Δελτίο Τύπου
Τετάρτη, 28 Ιούλιος 2010 12:57
6Πόλο έλξης για τους πολίτες και επισκέπτες της Αθήνας αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του το καλαίσθητο και πλήρως οργανωμένο περίπτερο της Νομαρχίας Πειραιά, στον πεζόδρομο της Κοραή στο κέντρο της πρωτεύουσας, απ’ όπου η Νομαρχία, με ένα διήμερο εκδηλώσεων, στις 27 & 28 Ιουλίου, προβάλει τις μοναδικές ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τουριστικών προορισμών της.

Το «ταξίδι» στα πανέμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού,  στην χερσόνησο των Μεθάνων με τις φημισμένες ιαματικές πηγές, στην περίφημη επαρχία της Τροιζηνίας, στα μαγευτικά Κύθηρα και Αντικύθηρα, ξεκίνησε επίσημα χθες το απόγευμα, με τα εγκαίνια του περιπτέρου.

Στη λιτή αλλά γεμάτη άρωμα Ελλάδας γιορτή των εγκαινίων το παρόν έδωσαν, η βουλευτής επικρατείας και εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Μάγια Τσόκλη, οι βουλευτές  ΠΑΣΟΚ Α΄ Πειραιά Δημήτρης Καρύδης και Μανώλης Μπεντενιώτης, ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρώην Δήμαρχος  Πόρου Σπυρίδων Σπυρίδων, οι δήμαρχοι Ρέντη και Μεθάνων Γιώργος Ιωακειμίδης και Χρήστος Πάλλης και πλήθος κόσμου, τους οποίους υποδέχθηκε ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

1_Όλοι τους χαιρέτισαν με θερμά λόγια την νέα πρωτοβουλία της Νομαρχίας Πειραιά, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα και σημαντικότητα δράσεων στήριξης του τουρισμού, στη σημερινή δύσκολη οικονομικά συγκυρία.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της βουλευτή και εισηγήτριας του ΚΤΕ Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ,Μάγιας Τσόκλη η οποία συγχαίροντας προσωπικά τον Νομάρχη Πειραιά τόνισε ότι «Σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο το πιο σημαντικό είναι να εκτιμήσουμε τον τόπο μας και το μοναδικό τουριστικό προϊόν που προσφέρει η χώρα μας. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, είναι ο κήπος, είναι η πανέμορφη αυλή της Αθήνας. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει πρωτεύουσα που να διαθέτει τέτοιο πλεονέκτημα. Ένα πλεονέκτημα που δεν πρέπει να μένει αναξιοποίητο από τους πολίτες. Μπράβο λοιπόν στην Νομαρχία Πειραιά, για την επιλογή, για την ιδέα».
2_Ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ευχαριστώντας έναν προς έναν τους παρευρισκομένους, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις δράσεις της Νομαρχίας Πειραιά για την τουριστική ανάπτυξη, προβολή και ανάδειξη της περιοχής της, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι «Στην Νομαρχία Πειραιά το δικό μας «στοίχημα» δεν είναι απλά να καταφέρουμε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο, ο τουρισμός στους νησιωτικούς και χερσαίους προορισμούς μας να βγει με τις λιγότερες απώλειες αλλά να διατηρήσει τη δυναμική που έχει όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε. Ξέρουμε ότι έχουμε θέσει τις βάσεις για πολύ περισσότερα. Με τα  δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα που έχουμε υλοποιήσει από άκρη σε άκρη, με τις στοχευμένες εκστρατείες στήριξης του τουρισμού μας, καταφέραμε μέσα σε οκτώ χρόνια να δημιουργήσουμε μια νέα τουριστική ταυτότητα για την περιοχή μας. Μια ταυτότητα που την αναδεικνύει, όχι μόνο για τον ήλιο και την θάλασσά της,  αλλά και για την ποιότητα ζωής που προσφέρει». Και ο Νομάρχης Πειραιά πρόσθεσε «Οι προορισμοί μας, λόγω της κοντινής τους απόστασης από την Αθήνα και τον Πειραιά, θα έλεγα ότι λειτουργούν σαν αγχολυτικό από την ένταση της καθημερινότητας καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.
3_Γι' αυτό και στην διαφημιστική μας καμπάνια επιλέξαμε το σύνθημα μας «Σας έστριψε στο Γραφείο; Στρίψτε για Αργοσαρωνικό», αναδεικνύοντας το μεγάλο πλεονέκτημα που προσφέρουν για μεγάλες αποδράσεις σε μικρές αποστάσεις από το Λεκανοπέδιο. Aποδράσεις που δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν τις διακοπές τους και πιο φτηνά και πιο ποιοτικά.  Αυτό είναι και το μήνυμα που στέλνουμε με τη νέα μας πρωτοβουλία» .

Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του τουριστικού περιπτέρου της Νομαρχίας Πειραιά, στον πεζόδρομο της Κοραή, στους επισκέπτες διανεμήθηκε πληροφοριακό υλικό, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή,  που με ιδιαίτερη  φροντίδα και επιμέλεια έχει εκδώσει η Νομαρχία Πειραιά για τους τουριστικούς της προορισμούς, ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα άλλα και να απολαύσουν ένα μοναδικό ταξίδι ήχων και χρωμάτων με τοπικά συγκροτήματα και την ξεχωριστή Ορχήστρα Σαξοφώνων της Νομαρχίας.
Το διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει η Νομαρχία Πειραιά  στον πεζόδρομο της Κοραή στο κέντρο της Αθήνας (στάση μετρό Πανεπιστήμιο), για την προβολή και ανάδειξη των τουριστικών προορισμών της, ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου, με το ακόλουθο πρόγραμμα: -12.00 μ.μ. Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τοπικά συγκροτήματα
6.30 μ.μ. Μουσική εκδήλωση με την Ορχήστρα Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά.

4_Παράλληλα από το περίπτερο της Νομαρχίας Πειραιά που θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 9 το βράδυ, οι επισκέπτες θα έχουν και σήμερα την ευκαιρία να προμηθευτούν υλικό τουριστικής προβολής, να παρακολουθήσουν στις οθόνες σχετικό spot και να χρησιμοποιήσουν τη σύγχρονη τεχνολογία για «διαδικτυακές εξορμήσεις» στους μικρούς επίγειους παράδεισους της Νομαρχίας που βρίσκονται μια ανάσα από τον Πειραιά και την Αθήνα.
5_
   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: