Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Οι Ελληνες της Αυστρίας & Ουγγαρίας - εκδήλωση Ιδρύματος Α.Καψάλη

Οι Ελληνες της Αυστρίας και Ουγγαρίας  και η Ελληνική διασπορά στίς χώρες των Αψβούργων ήταν εφέτος το κύριο θέμα της τακτικής τα τελευταία χρόνια εκδήλωσης που πραγματοποιεί το Ιδρυμα Ανδρέα Δ. Καψάλη που έχει έδρα του την Αίγινα. Η εκδήλωση έγινε χθές 2/7/2010  στην οικία των ιδρυτών του Ιδρύματος στην περιοχή " πλακάκια" της Αίγινας
 Κύρια ομιλήτρια ήταν η καθηγήτρια Παν. Αθηνών κ. Ολγα Κατσιαρδή  - Hering   η οποία ανέπτυξε το θέμα " Η Ελληνική  διασπορά στίς χώρες των Αψβούργων 18 ος - 19ος αιώνας - Από το όραμα στην πραγματικότητα " με την βοήθεια πλούσιου φωτογραφικού υλικού .
 Πραγματοποιήθηκαν επίσης επίκαιρες προβολές  με θέματα " Οι Ελληνες της Αυστρίας" και  " Ουγγαρία" ενώ ζευγάρι χορευτών χόρεψε Βάλς.

Τέλος όπως κάθε χρόνο έγινε η απονομή βραβείων στούς Αιγινήτες μαθητές  για την επίδοσή τους στο μάθημα της ιστορίας . Εφέτος βραβεύθηκαν οι : Σχοινοχωρίτης Κάρολος, Πρέκα Αικατερίνη, Ψωμιάδης Παύλος, Γκαρή Ελένη, Ιωάννου Μιχάλης, Βλάχος Νικόλαος, Νικολάου Ελένη , Τσεκόνι Μπενίσα Σοφία, Τσολάκου Μαρία και  Πανταζής Γεώργιος.
περισσότερες φωτογραφίες






Δεν υπάρχουν σχόλια: