Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Την κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των περιοχών της Αίγινας που επλήγησαν ζητά η Νομαρχία Πειραιά

(Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Νομαρχίας Πειραιά)
Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2010 10:54
01_10_2010Την κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των περιοχών της Αίγινας που έπληξε η ιδιαίτερα σφοδρή σε ένταση και διάρκεια θεομηνία του περασμένου Σαββάτου, προκειμένου οι κάτοικοι να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων σχετικά με την καταβολή αποζημιώσεων και δανείων, ζήτησε η Νομαρχία Πειραιά με επιστολή της προς τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Όπως επισημαίνεται η πρωτοφανής κακοκαιρία προκάλεσε υπερχειλίσεις ρεμάτων, σημαντικές φθορές σε δημόσιες υποδομές και εκτεταμένες καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας των μηχανικών της Νομαρχίας Πειραιά, που έσπευσαν στο νησί της Αίγινας,  καταγράφηκαν τα παρακάτω:
Μεγάλα προβλήματα παρουσιάστηκαν στις εκβολές των ρεμάτων από τη μεταφορά φερτών υλών αλλά και στο οδικό δίκτυο, εξαιτίας κατολισθήσεων και καθιζήσεων που αποκαθίστανται σταδιακά.
Φθορές υπέστη το δίκτυο υδροδότησης του νησιού.
Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ).
Τέλος κατά δήλωση του Δήμου Αίγινας πραγματοποιήθηκαν 100 αντλήσεις υδάτων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε  καταστήματα καθώς και ισόγεια και υπόγεια οικιών.
Σημειώνεται ότι εκτός του κλιμακίου των μηχανικών έχει μεταβεί στο νησί και επιτροπή μηχανικών και κοινωνικών λειτουργών της Νομαρχίας Πειραιά προκειμένου να αξιολογήσει μετά από επιτόπου αυτοψία την ένταξη ή μη των οικογενειών που επλήγησαν και υπέβαλαν σχετικό αίτημα στο πρόγραμμα ενίσχυσης βάσει των προβλεπόμενων προϋποθέσεων και κριτηρίων της κείμενης νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: