Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ο θάνατος του φοίνικα ( τα δενδρα πεθαίνουν όρθια.. )

Μέσα στον προεκλογικό πυρετό  λίγοι το πρόσεξαν .... Ο μεγάλος υπερήφανος φοίνικας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Δημαρχείο άφησε την τελευταία του πνοή .  Μας αποχαιρέτησε  σιωπηλά  όπως σιωπηλή και διακριτική ήταν η παρουσία του  όλα  τα χρόνια της ζωής του .   Ο λόγος του θανάτου του ; άγνωστος ...  ηλικία ; επιβαρυμένο έδαφος ;   το κόκκινο σκαθάρι της Αιγύπτου  ;   αυτοκτονία ;  .....
 Ποιός ξέρει πόσα χρόνια στεκόταν εκεί , ίσως από την εποχή του Καποδίστρια  που στην Αίγινα φυτεύτηκαν πολλοί φοίνικες   ( τότε ο Φοίνικας με την μορφή του δένδρου ή του μυθικού πτηνού ήταν το σύμβολο της αναγεννημένης από τις στάχτες της νέας Ελλάδας ... μέχρι που οι Απριλιανοί σωτήρες  απαξίωσαν μεταξύ των άλλων και αυτό το σύμβολο ).
Αλήθεια αν είχε φωνή να μιλήσει ..... να μας πεί τι άκουσε  και τί είδε όλα αυτά τα πολλά- πολλά  χρόνια , δίπλα στο παράθυρο του Δημαρχείου και  πάνω από τα καφενεία  ( τμήματα θερινής βουλής ) ...  Ισως όμως να είναι καλύτερα που δεν μπορεί να μας πεί τίποτα  , τα περισσότερα μάλλον θα μας προξενούσαν μελαγχολία .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.