Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Οι εκδηλώσεις την Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου

Μιά πλούσια Κυριακή από εκδηλώσεις η χθεσινή . 4 εκδηλώσεις την ίδια ημέρα , όλες με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους . Για τίς 3 από αυτές ο χώρος ήταν κοινός , το Λαογραφικό Μουσείο . Ετσι επισκεφθήκαμε πρώτα στην αίθουσα  εκδηλώσεων του Λαογραφικού την έκθεση δρόμοι της φιστικιάς  ( η οποία είχε πραγματοποιηθεί και πέρυσι  με διαφορετικό περιεχόμενο ) . Η έκθεση βασιζόταν και εφέτος σε μεγάλα ταμπλώ  με κείμενα και πολύ ενδιαφέρον αρχειακό φωτογραφικό υλικό  που  οδηγούσε τον επισκέπτη  στην κατανόηση της πορείας και  εμφάνισης της φιστικιάς στο νησί μας  με τούς ανθρώπους που συνέβαλαν στην καθιέρωσή της . Στην αίθουσα λειτουργούσε επίσης μικρός χώρος με προβολή  ταινίας - ντοκυμαντέρ για την Φιστικιά και την καλλιέργειά της . Η  έκθεση αυτή θα παραμείνει ανοικτή  εως 26 Σεπτεμβρίου και οι ώρες είναι 10.30 πμ - 1.30 μμ και  8.μμ 9.30 μμ .
Αμέσως μετά  στίς 8.30 μμ ξεκίνησε στην αυλή του Λαογραφικού η παρουσίαση των μαθητών  της περιβαλλοντικής ομάδας που είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί πέρυσι την Σικελία και ιδιαίτερα την πόλη του Bronte ( Ιταλική πόλη του φιστικιού) Τα παιδιά μίλησαν για τις ξεχωριστές εμπειρίες τους και έδειξαν φωτογραφικό υλικό .
Στη συνέχεια η Δημοτική Χορωδία Αίγινας με τον Μαέστρο κ. Βρυζάκη  ανέλαβε να ψυχαγωγήσει τους μουσικόφιλους του νησιού με μιά σειρά από ξένα τραγούδια  από το ρεπερτόριό της  και η ημέρα  έκλεισε  στο σινέ ΄Ανεσις όπου ο Βασίλης Βασιλάκης παρουσίασε τα " Φιστικοκαμώματα "

Δεν υπάρχουν σχόλια: