Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Βοήθεια στο σπίτι , από την ΚΕΔΑ Δήμου Αίγινας

(δημοσιεύουμε ανακοίνωση ΚΕΔΑ)
ΚΕΔΑ Δήμου Αίγινας   -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«ΒΟΗΘΕΙΑ  ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Ξεκίνησε  το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κ.Ε.Δ.Α.) του Δήμου Αίγινας το οποίο επιδιώκει την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την βελτίωση της ποιότητας ζωής και απευθύνεται σε ηλικιωμένα άτομα άνω των 65 ετών, καθώς και μη ηλικιωμένα (ΑΜΕΑ, κλπ) που χρήζουν κατ’ οίκον βοήθειας, υποστηρικτικών υπηρεσιών αλλά και ιατρικών ή και νοσηλευτικών υπηρεσιών.
Στόχος  είναι η παραμονή των ωφελουμένων  στο οικείο φυσικό και κοινωνικό  τους περιβάλλον, η διατήρηση της συνοχής της οικογένειάς τους, η αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας και καταστάσεων κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και η εξασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης.
Το πρόγραμμα μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει: Ατομική κοινωνική στήριξη, κοινωνική στήριξη της οικογενείας, διαμεσολάβηση με υπηρεσίες και βοήθεια στην διεκπεραίωση, νοσηλευτική φροντίδα, ατομική – προσωπική καθημερινή φροντίδα, οικιακή καθαριότητα κ.λπ.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 15516 κ. Ευγενία Πάνου.Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει και διατίθενται στο Δημαρχείο Αίγινας Χρ. Λαδά 1 Αίγινα, στο ισόγειο (Γραφείο Δημότη).
Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι  την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Α.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ                ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ
---------------------------------------------------
Σκέψεις δικές μας
Θαυμάσια και αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Δήμου για να βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι που έχουν  ανάγκη αυτού του Ευρωπαικού προγράμματος  . Ομως μήπως πρέπει να εξεταστεί  ( αν και αυτό μάλλον δεν προβλέπεται .... )  με κάποιο διακριτικό τρόπο  ότι πράγματι τα άτομα που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δεν έχουν αυτοί και κυρίως τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους την οικονομική δυνατότητα  ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους με δικά τους έξοδα , ( έτσι  ώστε το βάρος να δοθεί στούς πραγματικά έχοντες ανάγκη )   Ακούμε και βιώνουμε καθημερινά ιστορίες για ηλικιωμένους συμπολίτες μας που έχουν εγκαταληφθεί στην τύχη τους από αδιάφορους και χοντρόπετσους συγγενείς που έχουν και την οικονομική δυνατότητα αλλά και τον χρόνο για να βοηθήσουν αλλά προτιμούν να εγκαταλείπουν τους ανήμπορους γονείς τους ώς ενοχλητικά άτομα που δεν τούς αφήνουν  να ζήσουν την  νεοπλουτίστικη  ζωή τους.....    

Δεν υπάρχουν σχόλια: