Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ξένη Πετρίτου Τριανταφύλλου " ζωντανεύει " τα κάστρα της ιστορίας

Ολοκληρώνεται αύριο με επιτυχία μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής  στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας (1-8 /9/2010 )με έργα της Αιγινήτισσας  ζωγράφου Ξένης Πετρίτου Τριανταφύλλου . Η καλλιτέχνης  τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά και μεθοδικά  με την ζωγραφική απεικόνιση  θεματικών ενοτήτων  ( θυμόμαστε όλοι την τελευταία  επιτυχημένη δουλειά  της  με τους Ελληνικούς Φάρους ) .
 Εφέτος είχαν σειρά τα Ελληνικά κάστρα και οι οχυρώσεις από όλο τον Ελληνικό χώρο . Τα κάστρα και οι οχυρώσεις σήμερα αποτελούν τουριστικό αξιοθέατο και τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς μας αλλά και ανεξίτηλο σημάδι των ιστορικών εποχών που τα δημιούργησαν όπως επίσης και των ξένων κατακτητών που συνέδεσαν την παρουσία τους με την κατασκευή τους  ( τα περισσότερα κάστρα στον Ελληνικό χώρο είναι δημιουργήματα των Βενετσιάνων , Φράγκων , Καταλλανών , Τούρκων κλπ)

  
Πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια από την έκθεση η αναπαράσταση ( σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές και τα υπάρχοντα τοπογραφικά στοιχεία ) του κάστρου της Παλαιοχώρας στο νησί μας που σήμερα σώζονται  δυστυχώς μόνο λίγα σημάδια .
Περιμένουμε τώρα με ενδιαφέρον την καινούργια  δουλειά της Ξένης ...  Να δώσουμε 2 -3   ιδέες    ;

    :         Αμφιθέατρα στον Ελληνικό χώρο


             Παραδοσιακά νησιώτικα λιμάνια ,


             Ξωκλήσια και μοναστήρια της Αίγινας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: