Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ψεκασμοί από τη Νομαρχία και το κουνούπι του ... Νείλου

Οπως ανακοίνωσε η Νομαρχία Πειραιά στην ιστοσελίδα της ( παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση πιό κάτω ) αρχίζουν ψεκασμοί σε περιοχές ευθύνης της που η Νομαρχία θεωρεί οτι υπάρχουν  οι κατάλληλες συνθήκες  για επώαση κουνουπιών . Μεταξύ αυτών και η περιοχή του Μαραθώνα όπως υπάρχει ... υδροβιότοπος όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Οι ψεκασμοί στον Μαραθώνα αρχίζουν σήμερα.
H πρόληψη είναι βέβαια οτι καλύτερο ,  επειδή  όμως  εχει προηγηθεί το διεθνές φιάσκο  με την γρίππη των χοίρων , όπου σπεύσαμε ανοήτως ( ή εκ του πονηρού κάποιων προμηθευτών)  να προμηθευτούμε  εκατομμύρια  εμβόλια  που εντός ολίγου θα λήξουν και θα καταλήξουν στα σκουπίδια , συν την τρομολαγνεία που καλλιεργήθηκε   χωρίς ιδιαίτερο λόγο από ότι αποδείχθηκε  ,  μήπως θα πρέπει να είμαστε λίγο πιό προσεκτικοί ( να λαμβάνουμε δηλ. τα μέτρα πρόληψης χωρίς να το διατυμπανίζουμε )  το να χαρακτηρίζουμε  την πολύπαθη Αίγινα  ώς   "παραθαλάσσιο Μαραθώνα της Αίγινας όπου επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες  για την ανάπτυξη των κουνουπιών λόγω της ύπαρξης του υδροβιότοπου "  όπου το μυαλό του τρομοκρατημένου Ελληνα και ειδικά του τουρίστα πάει κατευθείαν στον ... Νείλο και η ψυχή του στην .. Κούλουρη ....  ; 
  
Ανακοίνωση της Νομαρχίας Πειραιά 
Προληπτικούς ψεκασμούς στις περιοχές ευθύνης της, που αποτελούν εστίες ανάπτυξης κουνουπιών, ξεκινά η Νομαρχία Πειραιά, για τη διασφάλιση και προστασία της δημόσιας υγείας από τον ιό του Δυτικού Νείλου που έχει εμφανιστεί στη χώρα μας.
Μολονότι μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κρούσμα της νόσου εντός γεωγραφικών ορίων της Νομαρχίας Πειραιά, αποφασίστηκε η υλοποίηση επιπρόσθετου προγράμματος κωνωποκτονίας, για την «θωράκιση» περιοχών με μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών.





Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν, αύριο, Παρασκευή 27 Αυγούστου στις εκβολές του Κηφισού, στο Νέο Φάληρο, περιοχή που παρουσιάζει έντονο πρόβλημα, θα συνεχιστούν στον παραθαλάσσιο Μαραθώνα της Αίγινας όπου επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες  για την ανάπτυξη των κουνουπιών λόγω της ύπαρξης του υδροβιότοπου και στην Ψήφτα Τροιζηνίας όπου ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μάρτιο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών. Πρόγραμμα που διεξάγεται σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια.
Σημειώνεται ότι τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν για τους ψεκασμούς είναι οικολογικά και εγκεκριμένα βάση της υπ’ αρ. 183654/20-4-2010 εγκυκλίου της Δ/σνης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων, διασφαλίζοντας τόσο τη δημόσια υγεία όσο και το περιβάλλον.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Παρά το γεγονός ότι στην Νομαρχία Πειραιά δεν έχει διαπιστωθεί κανένα κρούσμα μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, αποφασίσαμε να προβούμε σε προληπτικούς ψεκασμούς σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών  για τη διασφάλιση και προστασία της δημόσιας υγείας.  Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς το πρόβλημα, επεμβαίνουμε έγκαιρα, και με την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τους ίδιους τους συμπολίτες μας, θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά  και την παρούσα υγειονομική απειλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: