Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Αίγινα - Το μαρτύριο συνεχίζεται ... ( Η ΔΕΗ στον 21ο αιώνα και το ανέκδοτο από τα Μετέωρα).. )

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται το μαρτύριο της διακοπής ηλεκτροδότησης στο νησί μας . Γιά πολλές  ώρες  μέρα και νύχτα οι κάτοικοι αλλά και οι χιλιάδες παραθεριστές ( όσοι δεν έσπευσαν να φύγουν δηλαδή )  ζούν χωρίς τίς ελάχιστες ανέσεις που προσφέρονται πιά και στο τελευταίο αφρικανικό χωριό . Φήμες πιθανές και απίθανες κυκλοφορούν  για τα αίτια της μεγάλης νίλας που πάθαμε καλοκαιριάτικα .  Οτι πήραμε μιά ανάσα από την τελευταία  ταλαιπωρία με τα καύσιμα ( δεν είναι και λίγο να περιμένεις σε μιά ατελείωτη σειρά στου Κοκόλη από τις 8 το βράδι μέχρι της 2.30 τό πρωί  να φανεί το βυτιοφόρο της σωτηρίας με έκτακτο δρομολόγιο ) και να που μας ματιάσανε πάλι . 
Κυκλοφορούν λοιπόν όλες οι φήμες σχετικά με την βλάβη , αλλοι λένε οτι καταστρέψανε τα υποβρύχια καλώδια ψαράδες με φουρνέλα , αλλοι ανεμότρατες ,  αλλοι  κάποια άγκυρα από γιώτ  και άλλοι  ( με καλπάζουσα  φαντασία αυτοί  ) λένε ότι τα κόψανε μυστηριώδεις δύτες με πονηρό σκοπό ( πλησιάσουν και εκλογές μέσα σε όλα τα άλλα)  και τέλος είναι και αυτοί που πιστεύουν  το πιό λογικοφανές ,  όταν δεν συντηρείς μιά εγκατάσταση κάποια στιγμή θα συμβεί ότι οτι  συνέβη .



Η τελευταία περίπτωση μας θυμίζει το σχετικό  ανέκδοτο από τα Μετέωρα όπου για  την επικοινωνία με τον έξω κόσμο χρησιμοποιούσαν πριν κάποια χρόνια ( όχι τόσα πολλά) ενα καλάθι με σχοινί και τροχό που δούλευαν οι καλόγηροι .  Φτάνει λοιπόν επάνω στο μοναστήρι ο προσκυνητής με την βοήθεια του καλαθιού και ρωτάει τον καλόγηρο που χειρίζεται το  πρωτόγονο σύστημα  " Μιά χαρά με ανεβάσατε αδελφέ  , αλλα έχω μιά απορία , κάθε πότε αλλάζετε το σχοινί ;  και έρχεται  αυθόρμητη η απάντηση του καλόγηρου "   μά  .. όποτε κόβεται το αλλάζουμε αμέσως " 
Καί να τώρα για του λόγου το αληθές  4 το απόγευμα , κόβεται πάλι  τό ρεύμα  !!! ( Το ρεύμα δεν με νοιάζει , η διακοπή του internet είναι τό θέμα )  και έμεινα μέ το post  στο χέρι . No connection .... E ... και τι πειράζει θα περιμένω μόνο 4  ώρες ( ώς τις 8 το βράδι ) που θα ξανάρθει  με το καλό το ρεύμα και  θα το ανεβάσω ...  Τελικά όλα είναι μια συνήθεια σ'  αυτόν τον κόσμο ., αρκεί να να ξέρεις τι πρόκειται να σου συμβεί .... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: